BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.434,19
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Demirtaş arasında 'yufka polemiği'

Erdoğan, "Yufka mı açacaksınız, Cumhurbaşkanı'nı çağırın, AKP propagandası için, içinde açılış geçen hiçbir şeyi kaçırmaz." sözlerine "Evet ben milletimin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim." diye yanıt verdi.

Abone ol

Türkiye'de 7 Haziran'daki genel seçimlere günler kala siyasi partiler çalışmalarına hız verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile HDP'nin eş başkanı Selahattin Demirtaş arasındaki 'yufka tartışması' kampanyaya damgasına vurdu.

'Yufka savaşı' Demirtaş'ın Konya mitinginde söylediği sözlerle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık açılışlarda siyasi nitelikte konuşma yapmasını eleştiren Selahattin Demirtaş "Maşallah ülkenin Cumhurbaşkanı değil, açılıştan sorumlu müdürü mübarek. Nerede bir açılış, kendisi orada" dedi.

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti:

'Sana yufka açtırmayacağız'

"Açılışların tamamı da uyduruk. Açtığı bir şey de yok. Bak evde, kahvehanede gazoz açacaksanız davet edin gelir. 'Gazoz açılacak' deyin gelir. Hiçbir fırsatı kaçırmaz. Evde konserve mi açacaksınız, yufka mı açacaksınız, Cumhurbaşkanını çağırın, AKP propagandası için, içinde açılış geçen hiçbir şeyi kaçırmaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Demirtaş'ın bu sözlerine yanıt vermekte gecikmedi.

Erdoğan, bugün Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Evet ben milletimin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür. Çünkü ben zaten oralardan geldim" dedi.

Demirtaş, bugün Hatay'da yufka polemiğini sürdürdü, "Özellikle yufka açan kadınlar, oklava elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir. AKP propogandası yaptığı anda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Derdi size yardım etmek değil, onun derdi başkaysa siz de elinizdeki oklavayla 7 Haziran’da ona gereken cevabı verin artık." dedi.

Demirtaş ile Erdoğan arasındaki yufka tartışması sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Tartışma "Sana Yufka Açtırmayacağız" etiketiyle Twitter'a da yansıdı.

Twitter mesajları arasında "Benim kol böreğim, benim kararım", "Verin 400 börek bu iş huzur içinde çözülsün" gibi ifadeler dikkat çekti.