BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.451,23
HABER /  GÜNCEL

S.O.S veren saat!

Deprem ya da başka bir felaket anında antenleri açılarak, S.O.S veren İsviçre üretimi saat büyük ilgi görüyor...

Abone ol

Deprem ya da başka bir felaket anında antenleri açılarak, S.O.S veren İsviçre üretimi saat, meraklıları için 7 bin YTL'den satışa sunuluyor.

Adana'da yeni açılan ''Rolex'' mağazasında satışa sunulan saatin en büyük özelliği tehlike anında sahibinin nerede olduğunu uydulara gönderdiği sinyal aracılığıyla haber verebilmesi.

Mağaza sahibi Halil Yazdıçutan, saatin bu sezon piyasaya sürüldüğünü ve meraklıları tarafından büyük ilgi gördüğünü bildirdi.

İsviçre'de üretilen ve 7 bin YTL'den satışa sunulan saatin başta deprem olmak üzere herhangi bir felaket ya da tehlike anında, sahibinin, uydulara gönderdiği sinyalle nerede olduğunun bulunmasının sağladığını belirtti.

Halil Yazdıçutan, ''Bu saati sattığımız kişilerle özel bir sözleşme imzalayarak S.O.S düğmesini gelişigüzel ya da merak uğruna açmamaları konusunda uyarıyoruz. Saat sahibinin tüm bilgilerini yer aldığı sözleşme örneğinin birini de İsviçre'deki üretici firmaya gönderiyoruz. Firma, herhangi bir tehlike anında saatten uydular aracılığıyla sinyal geldiğinde, saatin sahibinin yaşadığı ülkeyi uyarıyor'' dedi.

Yazdıçutan, çelik kasaya sahip, su geçirmez özelliği bulunan saatin özellikle pilotlar ve her şeyin özelini isteyen saat meraklıları tarafından tercih edildiğini vurguladı.