BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sorunları çok Ağır Abi!

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden mezun olan genç oyuncuların film çekme macerası, filmlere konu olacak cinsten!

Abone ol

Yapımcısı ekibi ortada bıraktı, oyuncu arkadaşları çekimler esnasında düşüp kaburgasını kırdı. Talihsizliklere rağmen yılmayan ekip, filmi kendi imkânlarıyla çekip tamamladı; Ağır Abi, 6 Mayıs'ta vizyonda!

Müjdat gezen Sanat Merkezi mezun olduktan sonra film çekmeye karar veren Halil Taşdemir, Oğuzhan Uğur ve Serhat Turhan isimli üç arkadaşın filmlere konu olacak serüvenleri, destek sözü aldıklarında başladı. Çekimler için Eskihisar'a giden film ekibi, burada büyük bir sürprizle karşılaştı!

YAPIMCILAR ORTADAN KAYBOLDU!

Çekimlerin ilerlediği esnada, yerel kanalın canlı yayınında 'bu gençlerin yanındayız' diyen ticaret odası başkanları, 'beldemize kültür-sanat geliyor, dileyin benden ne dilerseniz' diyen iş adamları ve fabrika sahipleri ortadan kayboldu. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran üç arkadaşın filmi daha başlamadan bitmek üzereydi.

OYUNCULAR FİLMLERİNİ KENDİLERİ TAMAMLADI

a1.20110502160504.jpg

Birlik sözü vermiş 6 genç bir araya gelip durum değerlendirmesi yaptı. Halil Taşdemir'in 'gerekirse biz bulacağız parayı bu film ortada kalamaz!' çıkışı birlik sözü vermiş 6 genci inanılmaz bir hızla 3'e düşürdü. Halil Taşdemir, Oğuzhan Uğur ve Serhat Turhan isimli üç arkadaş, filmi sırtlayıp götürmeye karar verdi. Set araçlarını kendileri taşıdı, makyajlarını bile kendileri yaptı. Kamera kayıttan hiç çıkmadı. Arabalar satıldı, borçlanıldı ama normal bir sinema filminde olması gereken hiç bir detay atlanmadı.

GENÇ OYUNCU DÜŞEREK KABURGASINI KIRDI!

Filmin başrol oyuncusu ve yapımcısı Halil Taşdemir, bu süreçte yaşadıklarını Film Arası Sinema Dergisi'ne anlattı: 'Teknik kadro dışındaki çoğu kişi hayatında ilk kez set görmüştü. Yaşattığı zorluk; yoruculuğuydu. Zira başrol oyuncusunun ekipman taşıdıktan sonra kamera önüne geçtiği, rolü bittikten sonra tekrar setteki tüm sorunlarla ilgilenmesi, bayan başrolün ise yardımcı oyuncular ve kendi dahil herkesin makyajını yaptığı, yani oyuncuların hem kamera arkası hem kamera önünde çalıştığı yorucu ama herkesin bu işi gönüllü yapmasından dolayı eğlenceli bir setti.

Sette ışık ekibine yardım eden oyuncu arkadaşımız Enver Akoğlu'nun kaburga kemiği kırılmıştı. İlk filmimiz olması ve sinema sektöründeki insanların bizi tanımamasından dolayı ödemeleri bir hafta aksattığımızda teknik malzemelerin setten çekilmesi ekip olarak bizleri çok üzmüş ve zor durumda bırakmıştı.'

TALİHSİZLİKLER GERİDE KALDI, AĞIR ABİ 6 MAYISa2.20110502160541.jpg'TA VİZYONDA!

Çekim süreciyle adeta filmleri aratmayan Ağır Abi, tüm talihsizlikleri geride bıraktı ve 6 Mayıs'ta gösterime giriyor. Film senaryo ve yönetmenliğini Oğuzhan Uğur'un yaptığı filmde başrolleri ise Halil Taşdemir, Senem Başak, Serhat Turhan, Önder Yalçın ve Erdinç Kurt paylaşıyor. Filmin müziklerini Mazlum Çimen ve Saki Çimen yaparken, ünlü sanatçı Müslüm Gürses de film için PİT10'la düet yaptı.