BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Şoray Uzun kaç yaşında aslen nereli eşi Elçin Uzun kimdir?

Birçoğumuzun Kaygısızlar'daki Kültigin karakteri ile tanıdığı Şoray Uzun kaç yaşında, aslen nereli ve eşi Elçin Uzun kimdir soruları merak konusu oldu. Ekranların sevilen oyuncusu Şoray Uzun 1967 Bulgaristan doğumlu. 5 yaşındayken Adana'ya göçen Şoray Uzun Elçin Uzun ile evlidir ve 2 çocuğu vardır.

Abone ol

Ekranların sıcak ve sevilen ismi Şoray Uzun kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında soruları merak edildi. Kaygısızlar'daki Kültigin karakteri ile hafızalara kazınan Şoray Uzun 1967 doğumlu. Doğum yeri ise Razgrad, Bulgaristan. 

ŞORAY UZUN KİMDİR: Bulgar baskısından kaçmak için ailesi ile beraber 5 yaşındayken 1972 yılında Adana’ya göç etmiştir.

Annesi ona hamileyken, babası Türkan Şoray'ın bir filmini izlemiş. "Kızım olursa adını Türkan, oğlum olursa da Şoray koyacağım" demiş ve adı böylece Şoray olmuş. Babası Tır şoförüymüş.

İlkokul öğrenimini Adana’da, ortaokulu İstanbul’da Yenibosna Ellinci Yıl Ortaokulu'nda okuyan Şoray Uzun, üniversite eğitimini de Marmara Üniversitesi İletişim Bilgileri Fakültesi Radyo-TV Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı bölümde mastır yaparak tamamladı.

Yaklaşık 2.5 yıl kadar "Hürriyet" gazetesinde polis muhabirliği yapan Uzun, bir dönem de bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalıştı. Güvenlik görevlisi olarak çalıştığı dönemde Barış Manço'nun "Oku Bakayım Ayı"nın klibi çekilirken İstanbul trafiğinde araçları durduran, güvenliği sağlayan kişi kendisi olmuştur.

1994-1998 yılları arasında yayınlanan "Kaygısızlar" dizisinde Kültigin rolüyle adından sıkça söz ettirmiştir.

1996'da dizi film olarak çekilen “Süt Kardeşler” filminin senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini yapmıştır.

Dizi film ve tiyatro oyunculuğu yapan Şoray Uzun, Kanal 7'de "Şoray Uzun Yolda" adlı televizyon programnı hazırladı.

2012-2017 yılları arasında TRT1'de yayınlanan "Seksenler" dizisinde Ahmet rolünü oynamıştır.

Şoray Uzun, Elçin Uzun ile evli olup 2 erkek çocuğu vardır.