BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.405,47
HABER /  EKONOMİ

Hacı Sayid baklavaları kimin? Sahibi Burhan Dinçerler'in oğlu da kahveci

Hacı Sayid markasının sadece Anadolu yakasında 43 baklava dükkanı bulunuyor. Hacı Sayid'in sahibi Burhan Dinçerler'in oğlu da Gloria Jean’s kahve zincirinin sahibi Mehmet Dinçerler.

Abone ol

GAZİANTEP’te 1961 yılında dünyaya gelen Burhan Dinçerler, aileden baklavacı. Amcasının yanında çıraklık yaparak yetişen Burhan Dinçerler, Laleli'deki aile işletmesinde işi kapmış. 

"İş kurmak ve patron olmak” en büyük hayalimdi diyen, Burhan Dinçerler, ünlü Hacı Sayid baklavaları zincirinin ilk adımını Şirinevler’de açtığı 20 metrekarelik dükkanıyla atmış. Bir yıl yalnız çalıştıktan sonra abisini ve babasını da yanına alıyor. 

1985 yılı Hacı Sayid baklavaları için dönüm noktası oldu. Yenibosna’da 600 metrekarelik fabrikayı 1985 yılında kuruldu. Hızla büyüyen Hacı Sayid markaları sadece anadolu yakasında 43 mağaza ile bir zincir haline geldi. 

Hacı Sayid ismi nereden geliyor?


Hacı Sayid baklavaları adını duyan haliyle sahibinin ismi olduğunu düşünüyor. Burhan Dinçerler ismin hikayesini şöyle anlatıyor: 

-“Şirketi kurduğum sırada ‘ne isim koyalım?’ noktasında öneri babamdan geldi, ‘Büyük babamın ismini koyalım’ dedi. Biz de ‘Hacı Sayid’ dedik ama sonuna oğullarını ekledik, malum o dönemde neredeyse tüm baklavacıların kullandığı buydu. Modaya uyduk diyelim. Marka bilincinin oturması ve kurumsallaşma sonrası. Tabelaların tümü değişti ve öze döndük. Hacı Sayid olarak devam ettik ve oğullarını attık.”

Oğlu Mehmet Dinçerler Gloria Jean’s kahve zincirinin sahibi



Burhan Dinçerler'in oğlu Mehmet Dinçerler, Amerika’dan kahve zinciri kurma hayaliyle dönmüş. Gloria Jean’s kahve zincirinin haklarını alan Mehmet Dinçerler, kısa sürede işlerini büyütüp babasını da sollamış.