BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL

Soner Yalçın'a sorguda neler soruldu?

Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesi tamamlanan Soner Yalçın mahkemeye sevk edildi

Abone ol

Oda Tv sahibi gazeteci-yazar Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nu tutuklandı. Yalçın ve arkadaşlarının tutuklanma nedeni ise 'Ergenekon örgütü üyeliği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' olarak gösterildi. Editör Ayhan Bozkurt ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Saat 03.15 sıralarına kadar süren adliyedeki işlemlerin ardından mahkeme Soner Yalçın, Pehlivan ve Terkoğlu'nu tutuklama kararı verdi. İstanbul Adliyesi'nde ilk olarak Oda TV'nin editörlerinden Ayhan Bozkurt, Savcı Zekeriya Öz tarafından 1.5 saat sorgulandı.

Barış Pehlivan'ın ifadesi 3.5 saat sürdü. Barış Terkoğlu'nun ifadesini Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan aldı. En son ifadesi alınan Soner Yalçın, savcı Öz'ün odasında 4 saat kadar kaldı. Terkoğlu'na 'hangi örgütün hangi gazeteciyi kullanacağı ve medyanın yeniden yapılandırılmasına' ilişkin bilgiler olduğu öğrenilen "Ulusal Medya 2010" adlı dokümana ilişkin sorular yöneltildiği belirtildi.

NEDİM ŞENER'İN KİTABI                                                                   

Medya ikiye bölündü!
Soner Yalçın'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması medyayı da ikiye böldü. İşte medyanın Soner Yalçın kavgası...
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Terkoğlu'na ayrıca Nedim Şener'in 'Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat' isimli kitabının neden bilgisayarında yer aldığı; "Hakim ve savcıların iftar yemeği", "Mısır ayaklanması Türkiye'ye sıçrar mı?" şeklindeki haberlerin neden yapıldığının da sorulduğu öğrenildi.

FETHULLAH GÜLEN DE SORULDU

Gazetecilere, Balyoz, Ergenekon, Mısır ayaklanması ve hükümete ilişkin internet sitesinde yayınlanan haberler ile İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen Mahmut Oğuz Kazancı’nın rehber bilgilerinin yüklenmesine ilişkin haberler soruldu.

HAKİM VE SAVCILARIN İFTAR YEMEĞİ HABERİ

Gazetecilere, bir kişi ile telefonda görüşüldüğü, bu kişinin de 'Tutanaklar karıştı, yükleme yok, yanlış haber yapma' dediği hatırlatılarak, "Sizi yanlış haber yapmayın diye uyarıyorlar. Siz buna rağmen neden haber yaptınız?" sorusu yöneltildi. Gazeteci Nedim Şener'in Fethullah Gülen'le ilgili kitabı, gazeteci-yazar Nihat Genç ile Odatv arasındaki ilişki, hâkim ve savcıların iftar yemeğiyle ilgili haberin neden yapıldığı, Yalçın Küçük'le yapılan telefon görüşmeleri de sorular arasındaydı.

BASIN KONSEYİ'NDEN DESTEK

Sorgu sürerken adliyeye girip Soner Yalçın'la görüşen Basın Konseyi Genel Sekreteri Avukat Oktay Hududi, Yalçın'ın şu sözlerini iletti:

"Kendisi, 'Bu ne Soner'in ne Odatv'nin sorunu. Bu Türkiye'de basın özgürlüğü meselesidir. Bu yolda şehit olan Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu gibi meslek büyüklerimiz varken, biz 4 gün gözaltına alınsak ne olur? Tüm meslektaşların basın özgürlüğü konusunda birlikte hareket etmesi gerekir' dedi."

SONER YALÇIN METRİS CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ

Nöbetçi 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorgusunun ardından tutuklanan Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, Metris Cezaevi'ne gönderildi

Adliyeden çıkarken basın mensuplarının sorusu üzerine Yalçın, "Biz bu bayrağı Abdi İpekçilerden teslim aldık. Onların yolunda yürüyoruz" dedi. Yalçın daha sonra araca binerken dışarıda bekleyen yakınlarına el salladı.