BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  GÜNCEL

Aslan'ı Arena'da elektrik çarptı!

Galatasaray, yeni stadında enerji kullanımı 4 kat artınca elektriği üreticiden alıp enerjiyi daha ucuza getirme yoluna gitti.

Abone ol

15 Ocak'ta Ali Sami Yen Stadı'ndan Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena'ya geçen Galatasaray, yeni stadında enerji kullanımı 4 kat artınca elektriği üreticiden alıp enerjiyi daha ucuza getirme yoluna gitti.

Kulüp, elektrik üreticisi şirketlerle önümüzdeki dönemde pazarlık yapmak için masaya oturma kararı aldı. TT Arena'da maçların oynandığı sezon içerisinde aylık olarak 300 bin kilovatsaat, yıllık olarak ise 3 ile 3.5 milyon kilovatsaatlik enerji kullanımı üzerinden hesaplanan faturanın yapılacak anlaşma sayesinde yüzde 10'luk tasarruf getireceği öngörülüyor. Böylelikle yıllık ortalama 1milyon lirayı bulacak elektrik faturasında 100 bin liralık tasarruf sağlanacak.

'MALİYETLERİMİZİ AŞAĞIYA ÇEKECEK'

Galatasaray İkinci Başkanı Işın Çelebi, Ali Sami Yen stadından Türk Telekom Arena'ya geçişlerinden itibaren tasarruf tedbirleri içerisinde elektrik faturasını azaltmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kulüp olarak işletme maliyetlerini incelediklerini ifade eden Çelebi, "Bunları daha uygun hale getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Seyrantepe'ye geçtikten sonra yaklaşık bir ay oldu. Şu anda faturamızı bekliyoruz. Bu kapsamda biz giderlerimizin artacağını düşünüp, tasarruf tedbirleri alma yoluna gidiyoruz. Bunlardan birisi de enerji tabii" diye konuştu. Işın Çelebi sözlerine şöyle devam etti: "Bir işletmeyi yönetirken maliyetleri aşağıya çekmek gerekir. Elektrik önemli harcamalarımızın bir kalemini oluşturuyor. Bunu önümüzdeki dönemde kendimize bir hedef olarak belirledik. Bu kapsamda elektrik dağıtım şirketleriyle görüşmek, onların tekliflerini değerlendirmek için arkadaşlarımıza talimat verdik."

BAŞKAN POLAT'IN ŞİRKETİ OLMAYACAK

Galatasaray'ın TT Arena'nın enerjisi için elektrik üreticileri ile masaya oturma düşüncesi, akıllara 'Arena'nın elektriğini Başkanı Adnan Polat'a ait Polat Enerji mi verecek?' sorusunu getirdi. Ancak şimdiki ihtimalde Polat Enerji Cim-Bom'a enerji sağlama işinde seçenek dışında kalacak. Son dönemde özellikle rüzgâr santrallarına yatırım yapıp 350 megavat kurulu güce ulaşan şirket bu santrallarda üretilen elektriği 2012 yılına kadar Akenerji'ye satma kararı almıştı.