BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu karar Kılıçdaroğlu'nu şaşırtmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Soner Yalçın'ın tutuklanmasını değerlendirdi

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ODa TV'nin imtiyaz sahibi Soner Yalçın'ın tutuklanmasına ilk tepki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Soner Yalçın'ın tutuklanmasına niye şaşırıyorsunuz arkadaşlar, şaşırmayın, burası Türkiye. Davanın savcısı belli, yargıçları belli, hangi mahkemeye çıkarılacağı belli. Bunu sağduyusu olan her yurttaş gayet iyi biliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, çeşitli açılışlara katılmak için gittiği Düzce'ye hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu gazeteci Soner Yalçın'ın tutuklanmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Sayın Soner Yalçın'ın tutuklanmasına niye şaşırıyorsunuz arkadaşlar, şaşırmayın, burası Türkiye. Davanın savcısı belli, yargıçları belli, hangi mahkemeye çıkarılacağı belli. Bunu sağduyusu olan her yurttaş gayet iyi biliyor.”

Kılıçdaroğlu, ''Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Emekli maaşlarının ödenmesi muhalefet torba yasanın çıkmasını yavaşlattığı için gecikti' dedi, bu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine de ''Biz onlara daha önce teklif ettik. Getirin, bir an önce çıkaralım diye. Ama aralara başka şeyler sıkıştırıp sonra muhalefeti suçlamak onların marifeti. Biz emekliye her zaman daha fazla para ödenmesini isteriz. Bir parmak bal veriyorlar diye bir de üstüne kakmasınlar emekliye” dedi.