BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SAĞLIK

Son teknoloji tüp bebek merkezi

Kayseri'nin ilk ve tek tüp bebek merkezi açıldı. Dünyadaki en son teknoloji ile donatılan birim, hastane büyüklüğünde olmasına rağmen alt yapısı tamamen kısırlık tedavisi ve tüp bebek için dizayn edildi.

Abone ol

Türkiye'de tamamen tüp bebek için tasarlanmış en geniş iç kapasite, konfor ve işlevselliğe sahip bir kaç merkezden biri olan merkezin tüp bebek eğitimi almış, alanında uzman 4 doktoru bulunuyor.

Merkezin önemi ve amaçları üzerine açıklamada bulunan Dr. Nurettin Türktekin, Kayseri'nin, Türkiye'nin sağlık üssü olduğunu söyledi. Türktekin, "Türkiye'de ki bir çok tüp bebek merkezinden daha donanımlıyız. Başka şehirlerde tüp bebek merkezleri çok küçük birimler halindedir. Biz burada hastane büyüklüğünde ve konforunda çok geniş birimlerle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Özel merkez olmamıza rağmen SGK anlaşmamız var. Yani vatandaşlarımız maddi olarak çok rahat olarak gelip tedavi olabilecekler" dedi

Bunun yanı sıra, tüp bebek tedavisi sırasında elde edilen fazla sayıdaki embriyoların 5 yıla kadar dondurulup saklanması ve tekrar gebelik elde etmek amaçlıyla kullanımı, merkezin rutin işleyişleri arasında bulunuyor.