BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

SESten Bakan Akdağa istifa çağrısı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Tatvan'da kaçırılan bebek için hastane yönetimini suçladı.

Abone ol

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bitlis Şube Başkanı Sedat Güler, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaçırılan bebek olayında hastane yönetiminin büyük ihmalkarlığı olduğunu belirterek, "Bu olay Sağlık Bakanı'nın istifa etmesi için yeterli bir sebeptir" dedi.

Tatvan Devlet Hastanesi ek binasında önceki gün kaçırılan 2 günlük bebek halen bulunamadı. Olay ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen SES Bitlis Şube Başkanı Sedat Güler, hastane yönetimimin büyük ihmali olduğunu iddia etti. Güler, "Bebeğin kaybolma olayında sonra 2 personel açığa alındı. Tek suçlunun bu 2 personelmiş gibi kamuoyuna yansıtıldı. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bir heyetle ile hastanede bir çalışma yaptık. Hem oradaki durumu değerlendirdik hem de açığa alınan personel ile görüştük. Orada 8 personel vardı. 2 personel Askeri Hastane'ye geçici görevlendirilmiş. 3 kişi serviste çalışması gerekirken 1 personel de izne ayrılmış. Bunu yerine kimse görevlendirilmeyince 2 personel ile devam edilmiştir. Hastane sevk işleri, ilaç işlemleri de bu personeller yapıyor. Aynı zaman da güvenlik elemanı ve diğer işlere bakıyor. Bu arkadaşlar hem doğum ünitesine hem de yoğun bakıma bakıyorlar. Serviste 23 yatak var ve hepsi de dolu. İki personel burada çalışıyor ve yetmiyor. Ayrıca bu arkadaşlar kendi işinin dışında bir çok işte de görevli. Bu nedenle yetiştiremiyorlar" dedi

"HASTANE YÖNETİMİNİN BÜYÜK İHMALİ VAR"

Güler, bebek kaçırma olayında hastane yönetiminin büyük ihmali olduğunu belirterek, "Hastanede ziyaretçi saatleri, 12.30 ila 14.00 saatleri arasında belirlenmiştir. Fakat herkes elini kolunu sallayarak girip çıkıyor. Giriş-çıkışlar belli değil. Herkes istediği saatte ve istediği servise girebiliyor. Bu büyük bir ihmalkarlıktır. Güvenlik ihalesi yapılmışsa ve kaçıranların ziyaretçi saatinin dışında çıkmışsa o zaman burada ihmal vardır. Hastanede İsteyen bebeği gidip alabiliyor. Ayrıca 30-40 bin TL'ye mal olan güvenlik kameraları hastanede yok. Tüm bunlar dikkate alındığında burada hastane yönetiminin büyük ihmali ortaya çıkacaktır " dedi.

Annenin kolundaki bileklik bebeği almak için olmadığını ifade eden Güler, şunları söyledi:

"Bu uygulama sadece hastanede bebeklerin karışmaması içindir. Bizim arkadaşların ihmali var, ama burada ciddi anlamda açığa alması gereken sağlıkta dönüşümdür ve hastanedeki yetkililerdir. Açığa alınan arkadaşlarımız da konunun peşini bırakmayacaklarını ve ihmalkarlık zinciriyle gelen hastane yönetimi hakkında yasal haklarını arayacaklar. Bu olay, Sağlıkta Dönüşüm'de performansa dayalı döner sermayesini getirdiği gerçeklerdir. Sağlıkta Dönüşüm bu şekli ile sorunların daha da artacaktır. Yetkililerin ciddi anlamda ihmallerinde ısrarları var. Sağlık Bakanın istifa etmesi için bu önemli bir gerekçedir. Yaşanan bu son süreçte hastaneler işletme, sağlıkçılar esnaf ve hastalar da müşteri haline gelmiştir. Sağlık Bakanı 'Benim hastanelerin artık dolup taşıyor' sözleri utanç vericidir. Aksine Bakanlığın görevi insanların hastalanması için çaba göstermesidir."