BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Son referandum anketleri CHP ve HDP sürprizi

Son referandum anket sonuçları gelmeye devam ederken, Genar'ın sahibi İhsan Aktaş, son duruma ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. İşte refarandum için yapılan anketin verileri.

Abone ol

Referandum anketleri 16 Nisan halk oylaması öncesi merak konusu oluyor. Gözler kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı çalışmalara çevrildi. GENAR'ın sahibi İhsan Aktaş, Türkiye gazetesinden Ali Demirbaş'a son kamuoyu araştırmasını aktardı.

CHP VE HDP'DEN 'EVET' VERECEK KİTLE VAR

"Evet" önde gidiyor" diyen Aktaş, yüzde 5-6 oranında olduğunu söylediği kararsızların referandum sonuçlarını etkilemeyeceğini açıkladı. Aktaş, ayrıca CHP ve HDP'den 'evet'e oy verecek bir kitle olduğunu söyledi.

MHP'DE FİRE NE KADAR OLACAK?

"MHP’de ne kadar fire olacaktır?" sorusuna Aktaş, "Referandum süreci başlar başlamaz yapmış olduğumuz araştırmalarda halk oylamasının Cumhurbaşkanlığı seçimine çok benzediğini gördük. Cumhurbaşkanı seçimi bittiğinde AK Partililerin yüzde 93’ü, CHP’lilerin 8,9’u, HDP’lilerin yüzde 5’i, MHP’lilerin yüzde 18’i Recep Tayyip Erdoğan lehine oy kullanmışlardı. MHP’nin oyları daha fazla olmak kaydıyla bugün de benzer bir tablo var. CHP ve HDP’den ‘evet’e oy verecek bir kitle var. AK Parti’de ise %5-6’lık kararsız bir kesim var." diye yanıt verdi.

KARARSIZ SEÇMEN AZALDI

Kararsız seçmenin yüzde 5-6 gözüktüğünü ve seçimi ters düz edecek oranda olmadığını belirten Aktaş, yurt dışında 'evet' desteğinin yüzde 60'ın üstünde oldunu söyledi.

EGE'DE "HAYIR" ÖNDE

Oyların bölgelere göre dağılımıyla ilgili konuşan Aktaş, "Ege’de ‘hayır’ oranı yükselişte... Geri kalan yerlerde ‘evet’ önde veya başa baş gidiyor." dedi.

İSTANBUL'DA "EVET" BİR-İKİ PUAN ÖNDE

Referandum sonuçlarında İstanbul için de konuşan Aktaş, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yüzde 20’si İstanbul’da yaşıyor. Evet oranı İstanbul’un bir iki puan üzerinde seyredebilir kanaatindeyim." açıklamasını yaptı.

Aktaş, ayrıca yeni düzenlemenin kabul edilmesi halinde halkın cumhurbaşkanı olarak yüzde 60'la Recep Tayyip Erdoğan'ı istediğini söyledi.