BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL

Son milletvekili de yemin edecek

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın tahliyesiyle, 24. Dönem parlamentosunda, cezaevinde hiçbir milletvekili kalmadı

Abone ol

CHP, MHP ve BDP'den tutuklu milletvekilleri sorunuyla başlayan bu dönem parlamentosu, Alan'ın tahliyesiyle bu sorununu çözmüş olacak. 

Cezaevinde olduğu için Meclis'in yemin etmeyen tek milletvekili olan Alan'ın, gelecek hafta içinde Genel Kurul'da yemin etmesi bekleniyor.

Genel Kurul'da tahliye sonrası ilk yemin eden milletvekili CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal oldu. Haberal'ın 2 Ekim 2013'de andiçmesinden sonra, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da 10 Aralık 2013'de Genel Kurul'a gelerek yemin etti.

HDP'nin tutuklu milletvekilleri Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ise 7 Ocak 2014'te andiçmişti.

MHP İstanbul Milletvekili Alan, TBMM İçtüzüğü'nün, ''İlk toplantı ve andiçme" başlıklı 3. maddesine göre, katıldığı ilk birleşimin başında and içebilecek. 

Alan, "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim" şeklindeki yemini, Meclis kürsüsünden edecek.

Engin Alan, yemin etmesiyle birlikte soru önergesi, kanun teklifi verebilecek, Meclis araştırma, gensoru önergelerine imza atabilecek.