BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  GÜNCEL

Son hava durumu ürküttü öyle bir soğuk geliyor ki...

TÜRKİYE yılın en soğuk günlerini yaşayacak. Meteorolojinin hava durumu tahmini ürküten rakamlarla geldi. Mevsim normallerinin 10 derece altına inecek hava sıcaklığı donduracak.

Abone ol

Balkanlardan gelen yeni kar yağışı tüm Türkiye'ye pazar gününe kadar etkisi altına almış olacak. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tahminlerine göre balkanlardan gelen karın arkası Sibirya soğukları. Öyle soğuklar olacak ki pazar günü resmen donacağız.

Hava sıcaklığı Sibirya'dan inen soğuk dalga ile 8-10 derece arasında düşecek. Sıcaklık düşüşü Antalya ve Adana dahil tüm yurtta görülecek. Dondurucu soğuklar bu ayın sonuna kadar da etkili olacak.

HAVA DURUMU TAHMİNİ KAR BEKLENEN İLLER

Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahmininde kuvvetli kar yağışı için uyarılan iller listesine yenileri eklendi. Bugün kuvvetli kar altında olan iller listesinde Bursa , Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bilecek, Kütahya, Afyon, Isparta, Konya, Burdur, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Karabük, Sinop, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Ağrı ve Van yer alıyor.

PAZARA DİKKAT HAVA DONDURACAK

Yurdu etkileyen yeni kar yağışı pazar gününe kadar devam edecek. Pazar günü ise kar Türkiye'yi terkederken Sibirya soğukları etkili olmaya başlayacak. Bütün yurtta dereceler eksileri gösterecek. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altına inmiş olacak.

YURTTAN KIŞ HABERLERİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte kar yağışının halen etkili olduğu anımsatılarak, büyükşehir belediyesinin kar timlerinin, kar yağışı ve dondurucu soğuğa rağmen kar küreme ve tuzlama çalışmasına devam ettiği belirtildi.

Kar timlerinin mesai gözetmeksizin karla kaplı yolları ulaşıma açmak için çalıştığı aktarılan açıklamada, ekiplerin 675 personel ve 172 iş makinesi ile ana ve ara arterler başta olmak üzere cadde, sokak ile araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelere ağırlık verdiği ifade edildi.

TENDÜREK YOLU
Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi sürücülere zor anlar yaşatıyor.  Etkili olan kar yağışının ardından Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri Somkaya, Gülizar ve Soğuksu köyleri arasında kar temizleme çalışmalarına başladı. Ekipler ayrıca geçidin yüksek kesimlerinde buzlanmalara karşı sürücüleri zincir takmaları konusunda da uyarıyor. Kar yağışının durmasını bekleyen sürücüler ise Doğubayazıt-Çaldıran Karayolu ayrımındaki dinlenme tesislerine sığınırken, bölgedeki köylerde de yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor.