BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  MEDYA

'Fizy' 2016'da en çok onu dinledi!

Müzik platform'u 'Fizy'nin yayınladığı verilere göre kullanıcıların 2016 yılında en çok dinlediği şarkıcı Hande Yener oldu. Hande Yener'i Murat Boz ve Rihanna takip etti.

Abone ol

Müzik platform'u 'Fizy'nin yayınladığı verilere göre kullanıcıların 2016 yılında en çok dinlediği şarkıcı Hande Yener oldu. Hande Yener'i Murat Boz ve Rihanna takip etti.

650 MİLYONDAN FAZLA ŞARKI DİNLENDİ

Fizy'de 2016 yılında en çok dinlenen şarkıcı Hande Yener oldu, dinlenen toplam şarkı sayısı ise 650 milyonu aştı.

2016 yılında en çok dinlenen şarkıcılar listesinde Hande Yener birinciliği elde etti. 8 milyon indirme sayısına ulaşan platformda en çok dinlenen albümler listesinde ise Murat Boz'un Janti'si ilk sırada yer aldı. Müzikseverlerin yabancı şarkıcı tercihi Rihanna olurken en çok dinlenen yabancı albüm unvanını yine Rihanna'nın ANTI'si elde etti.

İbrahim Tatlıses'in "Haydi Söyle" şarkısını kendine has yorumuyla seslendiren Kalben, fizy'de 2016 yılının en iyi çıkış yapan ismi oldu. Günah Benim (Eypio & Burak King) şarkısı ise en çok dinlenen şarkılar arasında zirveye yerleşti. Platformda yer alan ve büyük ilgi gören video klipler içerisinde 2016'nın en çok izleneni İlyas Yalçıntaş'ın İçimdeki Duman isimli şarkısına çekilen klip oldu.

HER AY 1 MİLYONDAN FAZLA VİDEO İZLENDİ

2016 yılında toplam 650 milyondan fazla şarkı dinlenirken, her ay izlenen ortalama video sayısı 1 milyonu geçti. Günlük ortalama dinlenen şarkı sayısı 3,5 milyona ulaşan fizy'de 2016 yılında canlı yayınlanan konserlerle erişilen kullanıcı sayısı 1,5 milyon oldu. Kullanıcıların ruh haline göre müzik listelerinin seçilebildiği fizy'de en çok "mutluluk veren" ve "enerjik" müzikler tercih ediliyor.

En fazla dinlenen müzik listeleri ise "Haftasonu Enerjisi", "Cuma Enerjisi", "Mutlu Şarkılar" gibi listelerden oluşuyor. Ayrıca, fizy'de yıl boyunca özel anlara hitap eden listeler de bulunuyor.