BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Somuncu Baba türbesine yeni proje

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Pala, Ervah Kabristanlığında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Abone ol

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ervah Kabristanlığında karşılaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet ederek Somuncu Baba projesi hakkında bilgi verdi.

Başkan yardımcıları Akif Kılıç, Hüseyin Altınsoy ve Abdurrahim Sertdemir ile birlikte Ervah Kabristanlığına giden ve çeşitli incelemelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Somuncu Baba türbesini ziyarete gelen vatandaşlarla bir süre görüştü. Yapılan görüşmeler sırasında Aksaray’ın tarihi ve Somuncu baba hakkında vatandaşlara bilgiler veren Başkan Nevzat Palta, Aksaray’ın Darüz Zafer ve Şehr-i Sülaha isimlerini nereden aldığı konusunda açıklama yaptı.

Başkan Nevzat Palta açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Kılıçaslan sefere çıktıktan sonra Konya’ya gelmeden önce Aksaray’da otağları kurduruyor. Zaferleri kutluyorlar. Şenlik yapıyorlar. Ondan dolayı Aksaray’ın bir ismi Darüz Zafer. Diğer bir ismi de Şehr-i Sülaha yani Salihler şehri. Salih, iyi insan güzel insan demek. İyi ve güzel insanların bulunduğu belde. Hakikaten öyleymiş. İkinci Kılıçaslan ferman çıkarmış “Bu şehre kötü insanlar giremez.” Diye. Aksaray seçkin insanların bulunduğu bir şehir.Ondan dolayıdır ki İstanbul Fetih edildiğinde Fatih Sultan Mehmet Aksaray’dan seçkin insanları İstanbul’a götürüyor.Kıbrıs’a, Balkanlara Aksaray’dan insanlar gitmiş.70 Bin evliyamız var diyoruz. Bu muhteşem bir şey.Ervah kabristanlığını herkes gıpta ile anlatıyor.Dünyada sayılı yerlerden birisi burası.Şehrimizde güzel, insanlarımızda güzel, bunlara sahip çıkıyoruz” Dedi

Başkan Nevzat Palta Somuncu Baba projesi ile ilgili olarak ta şu görüşlere yer verdi “Somuncu Baba ile ilgili projemiz hazır. Temelini atmamızla beraber ben inanıyorum ki burada vatandaş bir hayır yarışına girecek. Bu da Somuncu Babanın himmeti. Allah nasip ederse Somuncu Baba projemizin temelini atmaya Kültür bakanımızda gelecek. Biz niyetimiz samimi olarak yola çıktık mı? Cenabı Allah onun bereketini getirir. Somuncu Baba türbesinin de yenileme projesi hazır. Biz işin orijinaline döneceğiz. Burası da inşallah güzel bir restore edildi mi cıvıl cıvıl olacak. Somuncu Baba Projemizde restoranı var.

Fırınları olacak. Toplantı yerleri olacak. Şadırvanı olacak. Aş evi olacak. Küçük dükkânları olacak. Modern tuvaletleri ve taziye evi olacak. Çok önemli bir ihtiyaç Cenaze oluyor sokakta kalıyor. Taziye evi yapılınca cenaze defininden sonra cenaze sahipleri buraya gelecek. Taziyeleri kabul edecek. Gasil hanesini, morgunu yapacağız. Buradan kanlı pelite kadar uzanan bölgeyi tüm yeşillendireceğiz. Yollarını yapacağız. Yani burası Mevlana Kültür merkezi gibi olacak. Ama burada vatandaşlarımızın da dua ve desteklerine ihtiyacımız var.”