BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Soma’ya yardım 42 milyon lirayı aştı

Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesi ve 486 işçinin de yaralanması ile sonuçlanan maden faciasının ardınd...

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesi ve 486 işçinin de yaralanması ile sonuçlanan maden faciasının ardından faciada yaşamını yitiren madenci yakınları için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan yardım kampanyasında yardımların tutarının 42 milyon 180 bin liraya ulaştığı açıklandı.

TÜRKİYE SEFERBER OLDU
AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Aziz milletimizin hassasiyeti ve kuruluşlarımızın duyarlı yaklaşımı sayesinde, AFAD’ın açtığı Soma Kampanyası hesaplarında 800 bin TL’si 1866’ya ‘Soma’ yazılarak gönderilen kısa mesaj numarasında, 41 milyon 380 bin TL’si doğrudan banka hesaplarında olmak üzere 7 Temmuz tarihi itibariyle 42 milyon 180 bin TL’lik destek birikmiştir" denildi.
Soma’da yaşanan maden kazası sonrası kamuoyunun destek olmaya yönelik taleplerini karşılamak üzere 17 Mayıs 2014 tarihli Başbakanlık genelgesi ile Soma Kazazedelerine Yardım Kampanyası başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Başlatılan kampanya sonrası aralarında TSK, üniversite, valilikler ve belediyelerin bulunduğu kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör, STK’lar, sendikalar ile oda ve borsalar; açılan hesaplara farklı miktarlarda destek iletmeye devam ediyor. Hamiyetperver milletimiz, hem ’Soma’ yazıp 1866’ya gönderdiği 5 TL’lik kısa mesajlarla hem de banka hesaplarına doğrudan yatırdığı tutarlarla Soma’ya destek olmayı sürdürüyor."

TAMAMI KAZADAN ETKİLENEN AİLELERE GİDECEK
Soma kampanyasında toplanan miktarın tamamı, kampanyanın sona ermesiyle birlikte kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına, yaralananlara ve madende çalışanlara ulaştırılacağı kaydedildi. Kampanyaya destek olmak isteyenlerin, telefonlarının kısa mesaj metin bölümüne ’Soma’ yazıp 1866’ya göndererek 5 TL, banka hesap numaralarına yatıracakları tutarlar ile de diledikleri kadar katkıda bulunabileceği belirtildi.
(İHA)