BIST 10.547
DOLAR 32,28
EURO 35,04
ALTIN 2.480,47
HABER /  DÜNYA

Somali’deki Türk Büyükelçiliği’ne saldırı

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliği’ne dün bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda, binayı korumakla görevli olan 1 polis mem...

Abone ol

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliği’ne dün bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda, binayı korumakla görevli olan 1 polis memuru hayatını kaybetti, 1’i ağır olmak üzere 3 polis de yaralandı.
İlk tedavisi Mogadişu’daki Türk doktorlar tarafından yapılan yaralılar ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi.
T.C Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise saldırı şiddetli bir şekilde kınanırken, saldırıda şehit olan polis memurunun ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileklerinde bulunuldu. Açıklamada yaralanan görevlilere ise acil şifa temennileri dile getirildi.
Yazılı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
“Mogadişu Büyükelçiliğimize karşı yapılan bu hain saldırının faillerinin süratle yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz. Ülkemiz, kardeş Somali halkının yanında yer almaya ve Somali halkına yardım etmeye devam edecektir.”
Öte yandan, saldırıyı Somali hükümetini desteklemeleri nedeniyle Türk diplomatları hedef aldıklarını açıklayan Eş Şebab örgütü üstlendi.
(İHA)