BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Somalide barış sağlandı

Somali'de geçici hükümet ile aşırı dinci Şeriat Mahkemeleri İttifakı, anlaşma imzaladılar!

Abone ol

Somali'de geçici hükümet ile aşırı dinci Şeriat Mahkemeleri İttifakı, birbirlerini karşılıklı tanıma ve düşmanlıkları sona erdirme anlaşması imzaladı.

Somali'de tarafları bir araya getiren Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa basına yaptığı açıklamada, anlaşmanın geçiş hükümetinin meşruiyetinin ve Şeriat Mahkemeleri İttifakının tanınmasını öngördüğünü söyledi.

Şeriat Mahkemeleri İttifakı heyeti başkanı Ali Muhammed İbrahim ve Somali Dışişleri Bakanı Abdullah El Şeyh İsmail tarafından imzalanan anlaşma, medya ve askeri kampanyaların da sona ermesini öngörüyor. Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in de hazır bulunduğu imza töreninde, Arap Birliği Genel Sekreteri Musa, anlaşmanın tarafların birbirlerini karşılıklı tanıma çerçevesinde şartsız olarak diyalogun sürmesi çağrısı yaptığını söyledi.

Haziran başından bu yana Mogadişu'nun büyük bölümünü kontrolü altında tutan aşırı dinci Şeriat Mahkemeleri İttifakı, 1991'den bu yana iç savaşın yaşandığı Somali'deki etkisini tüm ülkeye yaymaya devam ediyor. Aşırı dinciler, denetimlerine geçirdikleri yerlerde şeriat kurallarını uyguluyorlar.