BIST 10.276
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.409,07
HABER /  GÜNCEL

Soma'dan Gezi çıkar mı?

Vatan yazarı Okay Gönensin, bugünkü yazısında 'Soma'dan Gezi çıkar mı?' sorusuna cevap verdi.

Abone ol

Soma'daki maden faciasının ardından acı ve öfkeyi sokağa çekmek isteyenlere tepki gösteren Gönensin, "Soma’dan Gezi çıkmaz, ama işçi hakları, güvence ve güvenlikleriyle ilgili, kuvvetli bir toplumsal talep çıkabilir, çıkmalıdır." diyor.

Türkiye Soma'da ölen maden işçilerine ağlıyor. Ölü sayısı 300'e yaklaştı. Tarifsiz acıyı istismar edenler de var. Gezi eylemlerinin yıldönümüne sayılı günler kala "Soma'dan Gezi çıkar mı" sorusu öne çıktı.

ZAVALLILIK

Merak edilen soruya Vatan si yazarı , bugünkü yazısında cevap verdi. Büyük acının etki ve tepkilerinin siyasi hedefte toplama girişimine dikkat çeken yazar, yazısına böyle devam etti:

"Soma’dan yeni bir Gezi çıkartmak için harekete geçenlerin peşlerine takılmakta acele edenlere bakılınca siyasi bir zavallılık da görebiliriz, toplumdaki çatışma duygusunun ölçüsüzlüğünü de görebiliriz.

KÖR BİR NEFRET

Ocaktan çıkan işçi bedenleri hâlâ taşınırken, “Erdoğan artık cumhurbaşkanı olamaz” diyebilmek bu siyasi zavallılığın zirvesidir, bir Alman dergisinin “Erdoğan cehenneme git” diye başlık atması da kör bir nefretin sınırları aşmış hâlidir.

Soma’dan Gezi çıkarmayı sağlayacak ölçüde bir körleşmeyi Türk toplumu birkaç kez reddetti. Yine reddedecek, üstelik daha kuvvetli reddedecektir.

Soma’dan Gezi çıkmaz, ama Soma’dan çalışanlarla ilgili, işçi hakları, güvence ve güvenlikleriyle ilgili, sendika haklarıyla ilgili kuvvetli bir toplumsal talep çıkabilir, çıkmalıdır.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KATLİAMDAN DOĞDU

1 Mayıs İşçi Bayramı bir katliamdan doğdu, Soma faciasının gününü de Türkiye’nin işçilerinin, çalışanlarının bayram günü hâline getirmek için mücadele edecek olanlar Soma şehitleri için asıl görevi yapmış olacaklardır."