BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  GÜNCEL

Soma'da son durum! Ölü sayısı artıyor

Soma'da son durum ne? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ölen işçilerin sayısının 245'e yükseldiğini açıkladı.

Abone ol

SOMA'da maden ocağı patlamasında ölenlerin sayısı 245'e yükseldi. Ölüm sayısıyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madendeki yangının da sürdüğünü söyledi.

SOMA'daki maden kazasında arka arkaya kötü haberler gelirken, son ölü sayısı her açıklamayla birlikte artıyor. Başbakan Erdoğan saat 16.00'da yaptığı açıklamada ölü sayısının 238'e yükseldiğini söylemişti.

Üç saat sonra Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan gelen açıklamayla rakam bir anda daha yukarıya tırmandı.

Saat 19.00 itibariyle Soma'da yaşamını yitirenlerin sayısı 245.

Türkiye'nin gözü kulağı Soma'dan gelecek iyi haberlerdeydi. Ancak saatler ilerledikçe umutlar tükendi. Artık sadece madenden ceset çıkarılıyor.


SOMA'DA SON DURUMU CANLI YAYINLA İZLEYİN (TIKLA)

TANER YILDIZ'DAN AÇIKLAMA


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklama yaptı. Maden ocağında 15 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirdiği iddialarını yalanlayarak, kayıtlarda böyle bir isim bulunmadığını anlattı. Bakan Yıldız, son bilançoyu da açıkladı. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN 


EN CAN ALICI SORUNUN CEVABI

Kazanın olduğu andan beri yanıtı aranan soruya cevap Başbakan Erdoğan'dan geldi. İçerde kaç kişinin olduğu net olmasa da aşağı yukarı belli oldu.

Başbakan rakamı şöyle duyurdu;


-"Şu anda bunu yüzde yüz olarak söylemeyelim ama işletmenin verdiği rakamlardan hareketle 120 civarında içeride işçinin olduğu söyleniyor."

ÖLÜ SAYISI 500'Ü AŞACAK

Erdoğan'ın verdiği bu bilgi ölü sayısına yönelik tahminleri çok yukarılara çekti. 238 kişiye ek olarak 120 kişinin daha ölüm haberini alabiliriz. Üstelik 120 sayısı da tam kesin değil. Zira maden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e göre içerde olanların sayısı 150'ye yakın.