BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Soma'da 100 bin kişinin karnı doyuruldu

Soma'da ölenlerin yakınlarının acılarını paylaşan yardım kuruluşları 3 günde 100 binden fazla kişiye yiyecek ve umut dağıttı.

Abone ol

Kaza haberinin gelmesiyle Soma ilçesindeki Eynez bölgesine koşan Kızılay, İHH gibi yardım kuruluşları, kurdukları çadırlarda  çorbadan çaya, bisküviden pilava, sandviçten çereze, helvadan suya ve sabah kahvaltısına kadar onlarca çeşit ürünü vatandaşların ihtiyacına sundu.

Türk Telekom maden ocağında bekleyenlere ücretsiz telefon hizmeti sunarken Ankara Büyükşehir Belediyesi de vatandaşlara gıda maddesi dağıttı.

Acıyı paylaşmak, dost eli uzatmak amacıyla kurulan çadırlarda günün her saati çalışan gönüllüler, 3 gün boyunca 100 binden fazla kişinin karnını doyurdu. 

YARDIM KURULUŞLARI

İHH Acil Yardım Koordinatörü Erhan Çelik de zor durumda olanlarla birlikte olmak için geldiklerini ifade etti.

Maden ocağındaki dayanışmayı olumlu bulduğunu kaydeden Çelik, "Vatandaşların talebi üzerine dağıtımlar yapıyoruz. Aşevimiz de hastane yakınında konuşlandı. Hasta yakınları ve cenaze yakınlarına yardımda bulunuyoruz" diye konuştu.

Yardım çalışmaları kapsamında 20 binden fazla kişiye yemek dağıttıklarını anlatan Erhan Çelik, "Son insana ulaşılana kadar biz buradayız" dedi. 

Manader ve İyilikder adına konuşan Ali Uğur Özcan da şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ufak tefek yiyecek ve çay veriyoruz. Amacımız tamamen manevi destek. Saatler ilerledikçe umut tükeniyor."

MADENE YAKIN OLMAYAN DA DESTEĞE GELİYOR

Balıkesir'den bölgeye gelen Talip Güngör adlı vatandaş da üzüldüğü için maden ocağını ziyaret ettiğini, hiçbir işçiyi şahsen tanımadığını anlattı.

Maden ocağına gelince yardımlaşmanın ne demek olduğunu kavradığını kaydeden Güngör, "İnsanlar burada birleşiyor, vatandaşların dayanışmasını görünce içim burkuldu" diye konuştu. 

Cengiz Kalaycı adlı vatandaş da eski madenci olduğunu, madencilerin hayatını kaybettiğini duyar duymaz koştuğunu söyleyerek, "Herkes burada güvende, huzurda birleşiyor" dedi.