BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye’ye Örnek Model, Tuzla’da Başarıyla Uygulandı

Anaokulu ve ana sınıflarında diş fırçalama alışkanlığı ve koruyucu diş tedavilerinin yapılması ve gelecekte sağlıklı dişlere sahip bireylerin yetişmesi amacıyla başlatılan projenin pilot uygulaması Türkiye’de ilk kez Tuzla’da düzenlendi ve başarıyla sonuç

Abone ol

Anaokulu ve ana sınıflarında diş fırçalama alışkanlığı ve koruyucu diş tedavilerinin yapılması ve gelecekte sağlıklı dişlere sahip bireylerin yetişmesi amacıyla başlatılan projenin pilot uygulaması Türkiye’de ilk kez Tuzla’da düzenlendi ve başarıyla sonuçlandı.
Tuzla Belediyesi, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, örnek bir projeye ev sahipliği yaptı. Proje kapsamında Tuzla’da yer alan resmi-özel anaokulları, uygulama anasınıfları ile anasınıflarındaki yaklaşık 2 bin 500 öğrenci ile velilerine ağız diş sağlığı eğitimi verildi. 2 haftada 75 noktada gerçekleştirilen projede diş hekimi, diş teknisyeni ve sağlık memurundan oluşan 30 kişilik sağlık ekibi görev aldı. Öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taraması ve bakımı yapıldı, çocukların ağız ve diş sağlığı haritası çıkarılarak raporlandı. Projeden yararlanan tüm öğrencilerin florür vernik uygulamaları yoluyla dişlerinin çürüğe karşı direnci arttırıldı.
Tuzla Belediyesi, taramaya katılan tüm öğrencilere diş macunu ve fırçasından oluşan ağız bakım seti hediye etti.