BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Soma eylemcilerinden garip istekler

Galatasaray Meydanında toplanan bir grup, Soma’daki maden faciasını protesto etmek için baretli eylem yaptı. Eylemci grup, yarın herkesi işe...

Abone ol

Galatasaray Meydanında toplanan bir grup, Soma’daki maden faciasını protesto etmek için baretli eylem yaptı. Eylemci grup, yarın herkesi işe gitmemeye ve çocuklarını okula göndermemeye çağırdı.
Halkevleri üyesi yaklaşık 50 kişi, Soma’da yaşanan maden kazasını protesto etmek için Taksim Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüyerek eylem yaptı. Çevik kuvvet ekipleri olası bir gerginliği önlemek için geniş güvenlik önlemi aldı. Kafalarına baret takan eylemci grup, “madenci ölümleri kaza, kader, ihmal değil; katliamdır” yazılı pankart taşıdı.
Grup adına Galatasaray Meydanında basın açıklaması yapan Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay, “Tüm halkımızın başı sağ olsun. Burada yüzlerce can hayatını kaybetti. Bunun sorumluları bellidir. Yarın herkesi işe gitmemeye ve çocuklarını okula göndermemeye davet ediyorum” dedi.
Basın açıklamasının ardından grup yanlarında getirdikleri baretleri çevik kuvvet polislerinin önüne bırakarak olaysız bir şekilde ayrıldı.
(İHA)