BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Aday olacak mı ?

Trabzonspor eski başkanı Özkan Sümer, bordo-mavili kulüpte görevde bulunduğu dönemde istifa etme hakkı tanınmamasından dolayı üzüldüğünü bel...

Abone ol

Trabzonspor eski başkanı Özkan Sümer, bordo-mavili kulüpte görevde bulunduğu dönemde istifa etme hakkı tanınmamasından dolayı üzüldüğünü belirterek, "Hakkımın ne olduğuna yönelik yargıya gitme kararı verdim ve bu doğrultuda girişimlerde bulundum. Olayın yansımaları ise çok üzücü oldu" dedi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Özkan Sümer, sözlerine Soma’daki felakette hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı. Sümer, hakkında iddia edilen haksız fesihten dolayı kulüpten alacağına yönelik açtığı davayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’da kulüp başkanlığı ve bir çok görevde yer aldığını belirten Sümer, "Trabzonspor’da istifa etme hakkı tanınmamasından dolayı çok üzüldüm. Hakkımın ne olduğuna yönelik yargıya gitme kararı verdim ve bu doğrultuda girişimlerde bulundum. Olayın yansımaları ise çok üzücü. Kulüpte daha önceki dönemlerde 4 kez görevime son verildi. Bu dönemlerde hiçbir kanuni hakkımı kullanmadım. Kaldı ki bir çok alanda fedakarlıklar yapan bir insan neden böyle bir girişimde bulunsun. Kulübe yıllarca hizmet etmiş bir ismi bu kadar değersizleştirmeye yönelik yapılan olaydan dolayı, bir tepki olarak yargı yolunu seçtim. Ama yansımaları arzu ettiğim gibi olmamıştır. Benim dışımda olmuştur ve bunun bir hata olduğunu kabul ediyorum" dedi.

"TRABZONSPOR SİYASALLAŞTIRILARAK İTİBAR KAYBETTİ"
Yönetimi icraatlarından dolayı eleştiren Sümer, "İbrahim Hacıosmanoğlu, kupayı alacağız söylemleri ile seçime girip kazandı. Olayla ilgili 5 yargı kararı olmasına rağmen olumlu bir gelişme olmadı. Önceki dönemlere göre eli daha güçlü olmasına rağmen yerimizde sayıyoruz ve hiç bir ilerleme olmamıştır. Hatta geriledik. Yönetim kararı alınmadan birçok değişiklikler yapıldı. Trabzonspor, siyasallaştırılarak itibar kaybetti. Trabzonspor’un bence en büyük kaybı bu noktada. Uzun yıllardır geçmişi cilalayarak avunmaya çalışıyoruz. Yeni projeler, çalışmalar yapmalıyız. Bir olmazsak biz olamayız. Birlik olmak için de uzun zamandır çalışmalar yapıyoruz. Bütünleşme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Eğer bütünleşme olmazsa Trabzonspor’un başarılı olması oldukça zordur. Trabzonspor, parçalarının tamamına muhtaçtır. Hesaplaşma değil, hesap yapma dönemidir. Bu dönemde bütünlük adına herkesle görüşebiliriz. Bunla ilgili bir sıkıntımız yok. Amacımız zaten budur" diye konuştu.
Trabzonspor eski başkanı Özkan Sümer, yönetimi seçime götürme yönünde başlatıldığı iddia edilen imza kampanyası için ise, "Benim bu yönde bir bilgim yok. Böyle bir şey olursa da buna öncülük etmem söz konusu değil. Destek olurum ama böyle bir girişimin içinde bulunmam söz konusu olamaz" ifadesini kullandı.
Sümer, birlik ve bütünlük adına çalışmalar yapılsa da böyle bir oluşumda adaylığının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
(İHA)