BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  GÜNCEL

Soma davasında flaş karar!

Soma davasında flaş bir kararla, tutuklu bulunan 8 kişi can güvenliği endişesi sebebiyle 13 Nisan'da başlayacak duruşmaya getirilmeyecek. 8 tutuklu sanık cezaevlerinden görüntülü bağlanacak.

Abone ol

Manisa Barosu Soma Temsilcisi Mustafa Çoban, Soma davasında tutuklu bulunan 8 kişi can güvenliği endişesiyle 13 Nisan'da başlayacak duruşmaya getirilmeyeceğini, duruşmanın 27 Nisan'a kadar kesintisiz süreceğini, 8 tutuklu sanığın sorgularının bulundukları cezaevlerinden görüntülü bağlantıyla yapılacağını söyledi.

Çoban, yaptığı açıklamada, 13 Mayıs 2014'de 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasıyla ilgili davanın, 13 Nisan'da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacağını anımsattı.

8 SANIK DURUŞMAYA GETİRİLMEYECEK

İddianamede 8'i tutuklu 45 şüphelinin sanık, 487 madenci yakınının da mağdur olarak yer aldığını ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"13 Nisan'daki süreç ile ilgili nasıl bir yolun izleneceğini 8 Mart tarihli duruşma zaptından anlıyoruz. O hazırlık zaptına göre 8 tutuklu sanık duruşmalara getirilmeyecek. Sistem üzerinden bulundukları cezaevlerine görüntülü bağlantı kurularak ifadeleri alınacak, sorguları yapılacak. Süreç bu şekilde işleyecek. Duruşmaya tutuklular getirilmeyecek.

SÜRECİN HIZLI GELİŞMESİ ADINA YAPILIYOR

Sürecin hızlı geçmesi adına 487 mağdur aile yakını için bulundukları il, ilçenin mahkemelerine talimat yazılarak ifadeleri orada alınacak. Bu süreç başladı. Mahkemeye şu an ifadesi alınanların evrakları gelmeye başladı."

Çoban, Manisa Barosu olarak davanın sonuna kadar takipçisi olduklarını kaydetti.