BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Kayahan'ın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

Kayahan'ın cenaze töreni öncesinde, usta sanatçı için ilk tören Cemal Reşit Rey'de düzenlendi. Törende ailesinden sevenlerine, herkesin gözyaşları sel oldu...

Abone ol

Türk popunun dev ismi, usta sanatçı Kayahan 3. kez mücadele ettiği yumuşak doku kanserine yenik düşerek dün hayata gözlerini yumdu. Usta sanatçı için ilk tören Cemal Reşit Rey'de düzenlendi. Kayahan, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazına müyeakip olarak Kanlıca Mezarlığı'na defnedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a törene katıldı. 

KAYAHAN İÇİN DÜZENLENEN TÖRENE SANATÇI AKINI

Kayahan için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan törenin sunuculuğunu suat Suna üstlendi. Suat Suna, İskender Paydaş, Arif Sağ, Hakan Peker'in de aralarında bulunduğu bir çok isim tören alanındaki yerini aldı.

kayahanin-tabiti-cenaze.jpg

İPEK AÇAR'IN EN ACI GÜNÜ: KONUŞAMAYACAK KADAR ÜZGÜNÜM

Kayahan'ın eşi İpek Acar'ın yanında kızı aslı Gönül Acar ve sanatçı Nilüfer oturdu. Güçlükle konuşan İpek Acar, "Konuşamayacak kadar üzgünüm. Anlayışınız için sağolun. Çok teşekkürler" dedi. Kayahan'ın yakın dostu sanatçı Nilüfer ise, "Çok üzgünüm. Söyleyecek başka ne var ki? Çok üzgünüz. Sağolun" diye konuştu. 14 Şubat tarihinde beraber verdikleri konser hatırlatılınca ise, "İyi ki yapmışız o konseri" diye konuştu.

kayahan-cenaze.20150404125017.jpg

BÜYÜK KIZINDAN DUYGU DOLU SÖZLERÇ BABAM BANA HAKKINI HELAL ETSİN

Cemal Reşit Rey'deki törende NTV canlı yayına katılan kızı Beste Açar kendisi için yazılan "E bebeğim" şarkısının hikayesini anlatırken duygu dolu anlar yaşandı. Kayahan'ın büyük kızı Beste Açar, "Bir gün işten gelmiş. Her gün beni öperdi gelir gelmez. Bana 'E bebeğim' şarkısını yazmış. Onu çok sevdiğimi, her şey için teşekkür ettiğimi söylemek istiyorum. Babam bana hakkını helal etsin. Çok iyi kalpli, herkesin muhteşem bir ders aldığı insandı. Büyük oğlu 17 yaşında. Keşke küçük oğlum da onunla uzun vakit geçirebilseydi." dedi.

"YARIM KALDI BAZI ŞEYLER..."

Açar, "Yarım kaldı bazı şeyler. Ama Allah'ın takdiri. İnşallah şimdi mutludur ve huzurludur. Onu çok seveceğiz. Eşi İpek (Açar) Hanım'a, sevenlerine, hastaneye, doktorlarına onu seven herkese çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

kayahan-cenaze-toreni5.jpg 

SUAT SUNA TÖRENİN SUNUCULUĞUNU YAPTI

Kayahan'ın ölümünü 'İkinci babamı kaybettim'  tweetiyle ilk duyuran isim olan sanatçı Suat Suna törendeki konuşmasında duygularını "Bir sanatçı kaybı yaşıyoruz ama benim içinbir baba kaybı. Son konseriyle ilgili çok konuştuk rahatsızlığı ileri boyuttaydı. Bu konserin yapılması sağlık açısında iyi değildi ama o bunu yapmak istedi. Çünkü seyircisiyle vedalaşmak istiyordu. Yıllarını seyircisi için yaşamış olması, şarkı yazmayı hayatındaki en önemli yere koyması, hastalığının durumunu farketmesi ve seyircisiyle buluşmak istemesi çok dramatik. Sahnede bunu yaşamak istedi. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. Kendine özel bir insandı. herkesin örnek aldığı biri bvardır bu işte. O hep kendi yolunu çizdi vedası bile öyle oldu." sözleriyle anlattı. 

İSKENDER PAYDAŞ: BABA YARIMI KAYBETTİM

İskender Paydaş ise "Baba yarımı kaybettim. 30 senedir birlikteyiz. Hayatımın çok büyük bir bölümü onunla geçti. Benimle çok uğraştı. Kendi ahklaki değerlerini bana aşılamak için. Yeteneğimi sonuna kadar desteklediği gibi benim daha iyi olabilmem için de uğraştı. Düne kadar bu durum ben, çok rahatlatıyordu. Artık bana yardım eden biri yok. Bu yaşta büyüdüm diye düşünüyorum. Onu gelecek nesillere taşımak için gerekli gücü inşallah bulacağım kendimde. Aramızdan ayrılışının nasıl bir şey olduğunu önümüzdeki günlerde çok daha iyi anlayacağız. Sevenlerin başı sağolsun. Dualarınız eksik etmeyin. Onu sonsuzluğa uğurladık. O bu dünyaya çok büyük bir iz bıraktı." dedi.

İZZET ÖZ'DEN HÜZÜN DOLU SÖZLER

Müzik yapımcısı İzzet Öz ise Kayahan ile genç yaşlarda tanıştığını belirterek, yaşadıkları bir anıyı paylaştı. Törenin son kısmında dua okunmasının ardından Kayahan'ın tabutu alkışlar eşliğinde salondan götürüldü. Tören boyuncu Kayahan'ın eşi İpek Acar'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

MİRKELAM: SEVDİĞİ İNSANLARI HEP KORUYAN, GÖZETEN BİRİYDİ

Kayahan'ın sanatçı arkadaşı Mirkelam ile anılarını anlatarak, "İyi müzik nasıl yapılır, üzerine iyi söz nasıl yapılır hep Kayahan ağabeyden ufak ufak, aklıyla kalbiyle öğrettiklerinden bir şeyler çıkartmaya çalıştık. Öyle güzel öyle gerçek şeyler söylerdi ki o gerçeklere 2 saat dayanabilirdiniz ben Kayahan ağabeyi hep 2 saat, 2 saat hatırlıyorum. Çünkü çok akıllı da bir insandı. Sevdiği insanları hep koruyan, gözeten biriydi. Başımız sağolsun" dedi.

 ekran-resmi-2015-04-03-09.28.37.png

İŞTE VASİYETİ

Kayahan'ın vasiyeti gereği deniz gören bir yere defnedilmek istediği için Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. Ayrıca sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi.

Kayahan, uzun süredir amansız hastalıkla boğuşuyordu. Kayahan'ın ölüm haberinin ardından sevenleri büyük üzüntü yaşadı.

AİLESİNİN TEK RİCASI VAR

Sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi. Kayahan bütün konserlerinde satılan hediyelik eşyalarının gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyordu.

KAYAHAN'IN HASTALIĞI NEYDİ?

Kayahan yumuşak doku kanseri sebebiyle tedavi görüyordu. Son günlerde durumu kötüye gidince yeniden Acıbadem Hastanesine kaldırılmıştı.

KAYAHAN'IN SON DİLEĞİ: HAKKINIZI HELAL EDİN

Kayahan'a, uzun yıllar vokalliğini yapan eşi İpek Açar ve uzun yıllar Kayahan bestelerini seslendiren ve bir süredir de küs olduğu Nilüfer eşlik etmişti. Kayahan, Nilüfer ile bu konserde barışmıştı. Usta sanatçının konserine gelen sevenlerine son sözü ve dileği 'Hakkınızı helal edin, Allah'a emanet olun' oldu.

Sırasıyla ‘Gönül Sayfam’ ve ‘Yemin Ettim’ gibi unutulmaz bestelerini eşiyle yorumlayan Kayahan o gün kendisi için sahneye konulan koltukta oturdu. Sanatçı, “Benden size hakkım helal, siz de hakkınızı helal edin. Yakında daha rahat kalkacağım günler olacak. Hayal edin, hayal ettiğiniz sürece yaşarsınız” sözleriyle duygusal anların yaşanmasına neden oldu, gözyaşları aktı...

Telif hakları yüzünden 14 yıldır küs olan Kayahan ve Nilüfer, hayranlarının önünde birbirlerine sarıldı ve sevilen şarkılarını yıllar sonra kol kola söyledi.

"BEŞİKTAŞ'A ŞAMPİYONLUK" DİLEDİ

Kayahan sahneden ayrılmadan önce “Beşiktaş Allah ısmarladık. Şampiyonluklar diliyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o gelsin başımıza” diyerek konser alanındakilerle vedalaşmıştı.


ekran-resmi-2015-04-03-09.25.44.png

NİLÜFER İLE BU KONSERDE BARIŞMIŞTI

Kanser sebebiyle hayatını yitiren Kayahan son şarkılarını, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Belediye'nin 14 Şubat Sevgililer Günü'nde verdiği konserinde seslendirmişti.  Beşiktaş Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Beşiktaş Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, telif hakları yüzünden 15 yıldır dargın olan sanat dünyasının iki dev ismi Kayahan ve Nilüfer bir araya gelerek barıştı.

KAYAHAN'IN ÖLDÜĞÜNÜ SUAT SUNA DUYURDU


Kayahan'ın ölüm haberini Suat Suna twitter hesabından "Bugün kara bir gün... Ben ikinci babamı kaybettim, Türkiye de Büyük Usta'sını... Rahat uyu Kayahan Abi. Unutulmayacaksın..." diyerek duyurdu.

ekran-resmi-2015-04-03-09.25.59.png

USTA SANATÇI KAYAHAN'IN ŞARKILARI

1991 tarihli “Yemin Ettim” Kayahan’ın çok konuşulan ilk albümüydü. 1993 yılında “Son Şarkılarım” adını verdiği başka bir çalışmasında söz ve müziği yine kendisine ait 10 şarkı yer aldı. “Sarı Şekerim“, “Vazgeçmem“, “Aman” gibi herkes tarafından beğenilen parçaların bulunduğu albüm önemli sayıda dinleyiciye ulaştı.

NİLÜFER'DEN, İBRAHİM TATLISES'E PEKÇOK SANATÇI O'NUN ŞARKILARINI SÖYLEDİ

Kayahan‘ın, iki yıl sonra, 1995’te “Benim Penceremden” adlı albümündeki “Ben Anadolu Çocuğuyum”, “Allah’ım Neydi Günahım” gibi başarılı bestelerini yalnızca kendisi değil, pek çok müzisyen de söyledi, 'Allah'ım neydi Günahım' şarkısını en başarılı seslendirenlerden biri de İbrahim Tatlıses oldu.

 ART ARDA HİT PARÇALARI PATLATTI: EMRİN OLUR, ATIN BENİ DENİZLERE, ŞAMPİYON...

Sanatçı 1996 tarihli “Canımın Yaprakları” isimli çalışmasında ve ardından gelen “Emrin Olur” albümde yine hit olan besteler üretti. Özellikle “Emrin Olur”, “Atın Beni Denizlere”, “Şampiyon” gibi şarkılar dönemin öne çıkan parçaları oldu.