BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  MEDYA

Game Of Thrones'a yeni bölüm: Alayne

Taht Oyunları (Game of Thrones) adlı fantastik dizi yazarı, serinin 6'ıncı kitabının bir kısmını internetten yayınladı

Abone ol

Taht Oyunları (Game of Thrones) adlı fantastik dizinin takipçileri, 2011 yılından beri dizinin dayandığı kitabın devamını bekliyor. Kitabın devamının ne zaman çıkacağı hala belli değil ama yazar George R.R. Martin, Kış Rüzgarları başlıklı son kitabından bir bölümü kendi internet sitesinde yayımladı.

Yayınlanan kısım serinin altıncı kitabının parçası olacak. Son kitapta Alayne Stone takma adıyla yaşamını sürdürmekte olan Sansa Stark'ın ağzından yazılmış.

KİTABI 1991'DE YAZMAYA BAŞLADI

Martin bütün kitabın ortak adı olan Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire), Taht Oyunları serisini yazmaya 1991 yılında başlamış ve ilk kitabını 1996'da yayımlamıştı. Kitap çok tutulan televizyon serisi dışında, bir çok kısa roman, çizgi roman ve video oyununa ilham verdi.

Ama hayranları, sık sık yazar G.R.R. Martin'in kitabı bitirmek için yeterince hızlı çalışmadığından yakınıyor. Merhamet'ten sonra ilk dizinin beşinci kitabı olan Ejderhalarla Dans (A Dance with Dragons) çıkalı dört yıl oldu.

ALAYNE BÖLÜMÜNÜ YAYINLADI

Martin daha önce de bazı bölümleri internet sitesinde paylaşmıştı. Ama 2014'teki "Merhamet"ten bu yana ilk kez "Alayne" başlıklı bu bölümü yayımlıyor. Yazar geçen ay bloguna kitaba daha fazla zaman ayırmak için diğer işlerini azalttığını yazmıştı.
Martin 2015 yılında katılacağı bir-iki etkinlikten çekildiğini, kitabın gidişine göre diğerlerini de iptal edebileceğini söylüyor.

PEK ÇOK İŞİ BİRARADA YAPIYOR

G.R.R. Martin'in diğer işleri arasında "yazdığı bir bilim kurgu kitabı ile süper kahramanlar antolojisi serisinin düzeltmeleri, bir kaç video oyunu konusunda danışmanlık, bir bilim kurgu filminin yapımına yardım, Taht Oyunları dizisinin işleri ve çeşitli aşamalardaki üç yeni televizyon programının çalışmaları" var. Yazar ayrıca düşük bütçeli kısa filmler için bir yapım şirketi de kurdu.

YENİ SEZON 12 NİSAN'DA

Fakat okuyucuları ve dizinin izleyicilerini teselli edecek şeyler de söylüyor. "Lütfen inanın, bu projelerin çoğundaki rolüm düzeltme, yapım, danışmanlık ve finans içerikli. Yazdığım tek şey ise Kış Rüzgarları." Martin ayrıca Taht Oyunları dizisinin 6. sezonuna metin yazmamaya da karar vermiş: "Bu benim için Kış Rüzgarları'ndan çalınacak bir ay ya da altı hafta demek, buna zamanım yok" diyor.
Kitabın devamı için gergin bekleyiş sürerken izleyicilerin şimdilik 12 Nisan'da başlayacak olan Taht Oyunları'nın 5. sezonu ile yetinmesi gerekecek.