BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Solist laf attı konser karıştı

Rize’de sahneye çıkan Karmete grubunun solisti bir izleyicinini laf atmasına sinirlenip, ‘Konuşma lan’ deyince konser yarım kaldı

Abone ol

Rize’de Fırtına Vadisi’nde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Rafting Şenliği kapsamında verilen konserde tartıştığı izleyiciye, “Konuşma lan, adamı hasta etme” diyen Karmate grubunun solisti Resul Dindar tepki aldı. İzleyiciler, konser alanını terk ederek sanatçıyı protesto etti.

Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından bu yıl 6’ıncı kez düzenlenen Uluslararası Rafting Şenliği kapsamında, önceki gece Ardeşen Belediyesi’nce şenlik alanında konser için sahne oluşturuldu. 

AK PARTİLİ BAYRAKTAR'A GÖNDERME

Yaklaşık 7 bin kişinin izlediği konserden önce konuşan AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, bölge turizmi adına yapılan çalışmaları anlattı. Konuşması uzayan milletvekilinin ardından sahneye çıkan Karmate grubu, kalabalığı selamladı. Daha sonra konuşan grubun solisti Resul Dindar, organizasyonu yapanlara eleştiriler yöneltti ve Bayraktar’ın konuşmasına atıfta bulunarak, “Bu akşam şarkı söylemek yok. Bizim çok övünecek şeylerimiz var ya, onları söyleyelim, onlarla övünelim” dedi.

ÖZÜR DİLEDİLER

Konsere başlayan ancak şarkı aralarında organizasyonu gerçekleştirenlere yönelik eleştirileri sürdüren solist Dindar, izleyicilerden bir kişinin laf atması üzerine, “Konuşma lan, adamı hasta etme” dedi. Bu sözler, izleyicilerin tepkisine neden oldu. Sahnenin çevresindeki izleyiciler kısa sürede alanı boşalttı. Konser de kısa süre sonra bitti. Gerginlik ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden açıklama yapan grup özür diledi.