BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.387,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sokak köpeği başına 5 TL ödeniyor

Ağrı Belediyesi bünyesinde kurulan özel bir ekip sokak köpeklerini toplayarak kısırlaştırma işlemlerini sürdürüyor.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl dışarıdan gelen ekiplerle sürdürülen sokak köpeklerini yakalama ve kısırlaştırma işlemleri, bu yıl oluşturulan ekiple devam ediyor.

Ağrı Belediyesi veterineri gözetiminde sürdürülen çalışmalarda sokak köpekleri yakalanarak kısırlaştırılıp bu barınakta besleniyor.

Özellikle ilçeler ve köylerden bir çok köpeğin Ağrı şehir merkezine getirilerek atıldığını ifade eden Ağrı Belediye Başkanı Ömer Çelik, kurdukları ekiple bu köpekleri yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

SOKAK KÖPEĞİ GETİRENE 5 TL

Sokak köpeklerinin soğuk geçen kış aylarında ölmemeleri için ek barınak yaptıklarını ifade eden Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, köpek yakalama çalışmalarında kendilerine yardımcı olan vatandaşlara her getirdikleri köpek için 5 TL vereceklerini söyledi.

Amaçlarının öldürmeden ve zarar vermeden sokak köpeklerini barınakta toplamak olduğunu dile getiren Başkan Arslan "Kış mevsimi öncesinde bu köpekleri yakalayarak vatandaşlarımızın rahat bir şekilde gidecekleri yerlere ulaşmasını istiyoruz. Halkımızın da yardımı ile bu kampanyayı tamamlayacağız" dedi.