BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla orman teşkilatında alarm

Orman yangınları açısından en hassas bölgeye sahip Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman teşkilatı alarma geçti.

Abone ol

58 yangın gözetleme kulesinden 24 saat ormanlar gözetleniyor. Marmaris ve Milas gibi kritik bölgeler kameralarla gözetim altına alınıyor.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, önümüzdeki haftanın meteorolojik verilerinin orman yangınları açısından çok riskli bir ortam oluşturacağını belirterek, “Hava sıcaklığı artıyor, karayel ve poyrazla birlikte nem oranı düşüyor. Bu durum orman yangınları açısından en riskli meteorolojik ortamı oluşturuyor. Biz de orman teşkilatı olarak tüm ekiplerimizi alarm haline geçirdik” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ayrıca Muğla ve Aydın Valilikleriyle görüşerek Ağustos ayında uygulanan ormanlara giriş yasağının erkene alınabileceğini söyledi. Bölge Müdürü Aydın, “Yangın eylem planımızı tekrar gözden geçireceğiz.

Geçtiğimiz yıllarda hep Ağustos ayında aldığımız marjinal önlemleri bir ay öne çekebiliriz. Ormanlara girişlerin yasaklanması, safari ve trakking turlarını yasaklanması bu önlemler arasında” diye konuştu.

ULA BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI

Bu arada dün Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gölet Mevkiinde yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Helikopter Üssüne yakın bir alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormana sıçradı.
Helikopter üssünün hemen yanında bulunan yangın söndürme ekibi ve arazöz ekibinin kısa sürede müdahale etmesiyle büyük bir felakete yol açabilecek orman yangını büyümeden söndürüldü.

Ula yangını hakkında bilgi veren Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, şunları söyledi: “Allahtan erken ve etkin müdahale ile yangını söndürdük. Eğer son tuttuğumuz tepeyi aşsaydı günlerce sürecek ve binlerce hektar ormanın yok olacağı bir orman yangınıyla karşı karşıya kalabilirdik.

Çünkü rüzgarın da etkisiyle yangının ilerleyebileceği istikamette som ormanlık alan ve vadiler kanyonlar bulunuyor. Hava araçlarını da etkin kullandık. Ancak her zaman yangın buradaki gibi burnumuzun dibinde çıkmayabilir.

Ormanın içinde hatta araçlarımızın ulaşamayacağı noktalarda çıkabilir. O yüzden bu dönemde bu bölgede bulunan insanlar lütfen çok dikkatli olsunlar”