BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  GÜNCEL

Sokak hayvanları da Beşiktaş'ta mutlu

Beşiktaş Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri başarılı çalışmalarıyla takdir topluyor.

Abone ol

Beşiktaş sahipli ve sahipsiz hayvan sayısı bakımından oldukça yoğun bir kent. Böyle bir kentte bolca özel veterinerlik merkezleri bulunuyor ancak Beşiktaş Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi hayvan sahiplerinin ve gönüllülerin özel merkezlere gitmesine fırsat vermiyor.

Ortaköy’de bulunan merkez çoğu belediyenin ve hayvan hastanelerinin ilerisinde hizmet olanağı sağlıyor. Dünya çapında ünü olan hekimleri, duyarlı çalışanları ve modern ekipmanlarıyla küçük dostlarımızın imdadına yetişiyor.


Beşiktaş Belediyesi’nin sosyal medyada da etkin olduğunu biliyoruz. Twitter hesabında içerik girip duyuru yapmanın yanı sıra gelen talep ve şikayetlere de cevap veriliyor. Bu hesabı biraz incelediğimizde sokak hayvanlarıyla ilgili birçok talebin geldiği görülüyor. Bu talepler anından karşılık buluyor ve hayvan severler teşekkürlerini dile getiriyor.

Arda Çetin ‏@ardacetin: @BesiktasBel bugün köpeğimizle birlikte rehabilitasyon merkezi'ne giden annem, sizi öve öve bitiremedi :) katkılarınız için teşekkürler.

asu insanı ‏@demiwopar: Gördüğüm bacağı sakat bir kediyi @BesiktasBel 'e bildirdim ve hemen ilgili bir kişi gönderdiler. Çok teşekkürler!

meldaokur ‏@meldaokur: @BesiktasBel Bebek parkında yaralanan köpek için yardıma gelen ekibinize teşekkürler. Beni ve o minik korkmuş kuçuyu çok mutlu ettiniz.

Merkezin başlıca amaçları; hayvanların sahiplendirilmesi, insancıl yöntemlerle sokak hayvanlarının sayısının azaltılması, sokak hayvanlarından kaynaklanan zoonoz hastalıklarının önlenmesi, hayvanlardan kaynaklanan şikayetlerin önlenmesi ve ısırık vakalarının takibi.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, vatandaş şikâyetlerini değerlendiriyor veya rutin yakalama çalışmaları sonucu hayvanları yakalıyor. Daha sonra hayvanlar iyileştirme merkezine getiriliyor ve burada gözlem altına alınıyor. Rehabilitasyon merkezinde; kısırlaştırma operasyonu, numaralı kulak küpesi takılması, sahiplendirme, kuduz aşısı uygulanması ve hayvanların geri bırakılması uygulamaları yapılıyor.

Adres: Dereboyu Caddesi, Mustafa İzzet Efendi Sokak, Medico 1 Sitesi Yanı
Telefon: 0212 274 63 64