BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

Sokağa çıkacak yüzleri kalmaz

İçişleri Bakanı Efkan Ala, paralel yapılanmanın üzerine kararlılıkla gidileceğini mesajını verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala paralel yapıya sahip çıkanları "Gerçekler ortaya çıktıkça sokağa çıkacak yüzleri kalmaz. Hiçbir kamu yetkisi bugüne kadar bu denli kötü kullanılmamıştır." sözleriyle uyardı.

17 Aralık operasyonuyla iyice alevlenen hükümet-cemaat kavgasının sonu nereye varacak? Telekulak skandalı, kriptolu telefonların dinlenmesinde son durum ne? Merak edilenleri İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yeni Şafak sinde Nil Gülsüm'e anlattı. İşte o bazı başlıklar:

GEREĞİ MUTLAK YAPILACAK

Soruşturmalar başlatıldı, incelemeler yapılacak, bu işleri kim yapmışsa onlar bulunur. Bulunduktan sonra da gereği yapılır.

NEYE GÖRE DİNLİYORSUNUZ?

Kamuoyuna karşı bir akıl oyunu ve kurnazlık yapmaya çalışıyorlar. Devlet mekanizması emniyet, savcılık hakim kararı hepsi ortada. Sistem şu şekilde işlemiş: Yüzlerce kişi için dinleme kararı alındıktan sonra binlerce kişi dinleniyor ve onlar da defalarca dinleniyor. Burada bir kurnazlık yaparak 'şu kadar sayı için izin verilmiştir ' diyorlar. O zaman diğerleri çıkarılsaydı, neden dinlendi? Bu konuyla ilgili net olarak başsavcı açıklamayı yaptı. Kaç kişi hakkında dinleme kararı olduğu değil, kaç kişinin dinlendiği önemlidir. Bu kadar siyasetçiyi, sanatçıyı, işadamını hangi akılla, hangi yetkiyle ve neye göre dinliyorsunuz? Mesele budur aslında. Bu dinlemelerde akla ve hukuka uygun bir durum yoktur. Sonra size ne oluyor, siz hangi saikle devlet içindeki hukuk dışı bir hadisenin yayın organıymışsınız gibi savunuyorsunuz? Bu nasıl bir hadisedir? Ne kadar garip bir durumdur.

SOKAĞA ÇIKMAYA YÜZLERİ OLMAZ

Birçok ilde dinlemeler yapılmıştır. Ben sadece şunu söylemek isterim; hiç kimse bu illegal örgütlenme, bu paralel örgütün arkasında durmasın. Çok mahcup olurlar. Gerçekler ortaya çıktıkça sokağa çıkacak yüzleri kalmaz. Hiçbir kamu yetkisi bugüne kadar bu denli kötü kullanılmamıştır.

SOMUT CASUSLUK

Devletin en önemli kurumlarını dinlerseniz ve bir yerlere servis ederseniz, bu somut olarak casusluktur. Türkiye'de devletin ve milletin güvenliğini ilgilendiren hususlarda kural dışı davranıp bunları deşifre edip servis etmek, casusluk olarak tanımlanır. İç ve dış güvenliğe ilişkin bilgiler ifşa ediliyor. Sayın Başbakanımız Brüksel'e giderken, Dışişleri Bakanımız Adana'da Büyükelçilerle görüşürken ve Suriye'de yaşananlarla ilgili politikamız ortadayken, MİT TIR'larına yönelik saldırı, asla kabul edebileceğimiz şeyler değildir.

KRİPTOLU TELEFONLAR

Tabii ki bu işin vahametini gösteriyor. İyi olan tarafı, bunların fark edilmiş ve üzerine gidiliyor olması. Devletin güvenliği için üretilmiş bir sisteme sızılmış. En hassas noktadaki devlet yetkililerinin kullandığı bir sisteme sızılmış. Bunların da gereği yapılıyor.

TERÖRÜ ÇÖZDÜ HEDEF OLDU

MİT kendi vatandaşını takip etmek yerine, asıl işlevi olan uluslararası güvenlik sorunlarına yoğunlaşmaya başladığı andan itibaren bu saldırılara maruz kaldı. MİT, asıl işlevi olan terör sorununu çözmeye çalıştığı için hedefe kondu. Üstelik bu saldırıyı yapanlar içeriden.