BIST 9.916
DOLAR 32,30
EURO 34,58
ALTIN 2.441,70
HABER /  POLİTİKA

Şok tepki! Orası sırıtma makamı değil

TBMM'de Torba Kanun görüşülürken, MHP'li Vural, taraflı oturum yönetmekle suçladığı Meclis Başkanvekiline şok bir tepkide bulundu.

Abone ol

Eleştiri yönelttiği TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un tebessüm etmesine kızan Vural, "Gülmeyin, sırıtma makamı değil orası" diye karşılık verdi. Yakut da "Gülüyorum ne yapacaksın" dedi. AK Partili vekiller Vural'ı özür diyemeye çağırdı.

Muhalefet partilerinin grupbaşkanvekilleri TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un oturumu taraflı yönettiğini savundular. 

''Torba Kanun'' Teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında iki kez usul tartışması yaşandı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, içtüzükte kendilerine tanınan hakları bulunduğunu, bu hakları tepelerde oturan, gücü elinde tutanların engelleyemeyeceğini söyledi. Vural, Yakut'u, MHP Grubu'ndan özür dilemeye çağırdı.

Vural, "İrademi yok saymanız, meşruiyet dışına çıktığınızı gösteriyor. Size kim dayatıyor bilmiyorum ama biz dayatmaları kabul etmeyiz. Kendinizi ne zannediyorsunuz?" dedi. Yakut'un bu sözlere tebessüm etmesi üzerine Vural, "Gülmeyin, sırıtma makamı değil orası" diye karşılık verdi.

tbmm-650.jpg

AK PARTİLİLER ÖZÜR DİLEMEYE ÇAĞIRDI

AK Parti'li milletvekilleri bu sözlere tepki gösterdi ve Vural'ın özür dilemesini istedi.

Yakut da "Gülüyorum ne yapacaksın" dedi. AK Parti'li milletvekillerinin tepkilerini sürdürmesi nedeniyle konuşmasını yapamayan Vural, Yakut'a, "Susturun" diye seslendi. Vural, daha sonra süresinin bitmesinin ardından kürsüden ayrıldı. Yakut da tutumunda değişiklik olmadığını belirtti.

Daha sonra önerge üzerinde konuşmalara geçildi. Başkanvekili Yakut, CHP'li Korutürk'ün konuşmasının ardından birleşime ara verdi. Aradan sonra komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine Yakut, saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.