BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.429,23
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şafak Pavey'den adaylık açıklaması

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, 2014'te yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Gazeteci Uğur Dündar'ın, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Şafak Pavey olacağını söylemesi sosyal medyada geniş yankı buldu. İddia üzerine Pavey, Twitter hesabından şunları yazdı:

'KESİNLİKLE ADAY DEĞİLİM'

"İBB Adayı olduğum haberine gösterilen ilgi ve sevgiye çok teşekkür ediyorum. Komplocuların hastalıklı iştahlarını kestiğim için üzgünüm ancak İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olduğum haberleri yanlış ve bilgim dışındadır. Kesinlikle aday olmadığımı açıklamak isterim."

TEKİN "KENDİSİNE ÇOK YAKIŞIR" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey olduğu yönündeki iddiaya ilişkin, "Kardeşimizdir, Şafak Pavey'in öyle bir talebi varsa hepimiz çok mutlu oluruz. Bizim genel başkan yardımcımızdır, kendisine de çok yakışır. Ama şu anda ne gündemimizde olmuş, ne de böyle bir şey konuşulmuştur" demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin, Ali Demirçalı ve Yakup Akkaya, iftarda bir araya geldikleri gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ŞAFAK HEPİMİZİN GÖNLÜNDEKİ ŞAFAK'TIR

Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'in CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu yönündeki iddianın sorulması üzerine de "Kardeşimizdir, Şafak Pavey'in öyle bir talebi varsa hepimiz çok mutlu oluruz. Bizim genel başkan yardımcımızdır, kendisine de çok yakışır. Ama şu anda ne gündemimizde olmuş, ne de böyle bir şey konuşulmuştur. Şafak hepimizin gönlündeki şafaktır" dedi.

Yerel seçimlere ilişkin soruları da yanıtlayan Tekin, parti olarak hedeflerinin 1989 yılında gösterdikleri başarıyı tekrarlamak olduğunu belirtti. Tekin, seçimlerde sacede halkla işbirliği yapacaklarını da söyledi.

ŞAFAK PAVEY'LE İSTANBUL'U NEDEN ALMAYALIM?

"Şafak Pavey'le İstanbul'u alır mısınız?" sorusuna ise Tekin, "Neden almayalım" karşılığını verdi.

Tekin, bir başka soruya karşılık da iktidarın Gezi Parkı eylemlerine sosyal medya üzerinden destek veren sanatçıların etkinliklerde yer almasını engellediğini de ileri sürerek, buna tepki gösterdi.