BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45
HABER /  GÜNCEL

Soğuklar, kömür talebini artırdı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan soğukların kömür satışlarını önemli oranda artırdığı bildirildi.

Abone ol Konya'da faaliyet gösteren HFS Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzı Soydemir, yaptığı açıklamada, ekonomik durgunluk nedeniyle kısa süre öncesine kadar vatandaşın kömür almayı ertelediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan soğuklarla birlikte kömür talebinde önemli bir canlanma yaşandığını dile getiren Soydemir, ''Şiddetli soğukların başlamasıyla birlikte kömüre olan ilgi de arttı. Fiyatlar da geçtiğimiz yılın Mayıs ayındaki seviyelerine gerileyince vatandaş ihtiyaç duyduğu kömürü rahatlıkla satın alabildi'' dedi.

İthal kömürle yerli kömürün karıştırılarak satıldığı paçal kömürün fiyatının da diğerlerine eşitlendiğini anlatan Soydemir, ''Her 2 kömür çeşidinin fiyatı da 435 TL seviyelerine geriledi. Şu an kömür satışları hızlı bir şekilde devam ediyor'' diye konuştu.

Doğal gaz fiyatının artması üzerine, kömürlü sistemlerini değiştirmeyen binaların da doğal gazı bırakarak kömür yakmaya başladığını dile getiren Soydemir, kömür satışlarının artmasında bunun da etkisi olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Konya'nın merkez ve bağlı ilçelerinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kömür dağıtımları, kenar mahallelerden başlayarak merkeze doğru devam ediyor.

Vakıf yetkilileri, Soma'dan gelen kömür araçlarının bekletilmeden dağıtıma çıkarıldığını, soğukların yaşandığı dönemlerde kömür dağıtımlarının daha da hız kazandığını kaydetti.