BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Müslüman kıza cinsel taciz

İngiltere'de yaşayan bir müslüman daha cinsel ve dini ayrımcılık nedeniyle mahkeme yollarına düştü

Abone ol

İNTERNETHABER

Müslüman bir kadın, cinsel ve dini ayrımcılık nedeniyle önceki patronlarına 16.7 miiyon paund (37,250 milyon YTL) tazminat davası açtı.

29 yaşındaki, Mısır kökenli Mona Awad, İngiltere HBOS bankasında çaılışıyor. Şu anda bankayla ilişkileri kesilmiş olan önceki iki patronuna ve bankaya karşı cinsel istismar, ırk ayrımcılığı ve dini ayrımcılık nedeniyle tam 16.7 milyon paundluk bir tazminat davası açtı.

Nisan 2007'de banka müdürü olarak çalışmaya başladığından beri iki farklı patronunun da aynı nedenlerden ötürü sürekli tacizlerde bulunduğunu söyleyen Awad, eşinin de desteğiyle dava açmaya karar vermiş.

Mona Awad, patronlardan birinin, bankanın ortak tatiline gittiklerinde yanında eşi olmasına rağmen plajda onu gözleriyle taciz ettiğini, Ramazan ayında oruç tuttuğu için kendisiyle dalga geçtiğini ve Asyalılar'la çalışmaktan nefret ettiğini söylediğini iddia ediyor.

Elindeki resmi kağıtlarla birlikte mahkemeye başvuran Awad, bu belgelerin karşı karşıya kaldığı iğrenç muamelelerin de belgesi olduğunu söyledi. "İlk başlarda hep görmezden geldim, sindirdim ama artık dayanılmayacak seviyelere varan hakaretlerle karşı karşıya geliyordum" diyen Awad'ın avukatı Lawrence Davies da, talep ettikleri tazminatın hem şimdiye kadar ki maddi ve manevi kayıplar hem de ceza gerektiren davranışları nedeniyle olduğunu belirtti.

Patronlardan bir diğeri de Awad'a, resmi bir toplantıda herkesin içinde bir müşterisiyle paraya dayalı bir ilişki yaşayıp yaşamadığını sormuş. Yöneticiler ve çalışanların önünde, bir yığın küfür ve hakaret içeren cümlelerle konuşan bu patron bir diğer seferde de, herkesin içinde elindeki bastonla Awad'ın pantolon paçalarını yukarı kaldırarak, onu bacaklarını göstermesi için zorlamış.

"Herkes onun nasıl bir adam olduğunu biliyordu ama korkudan hepimiz susuyorduk" diyen Mona Awad'ın tüm suçlamalarını reddediyor her iki yönetici de.

HBOS bankası ise, yaşanan olayların bazılarını kabul ediyor ama, iki eski yöneticisinin hareketlerinden sorumlu tutulamayacağını söylüyor.

Devam eden duruşma, eğer Mona Awad tarafından kazanılırsa 16.7 milyon paundluk tutarıyla şimdiye kadar kazanılmış en yüksek cinsiyet ve din ayrımcılığı tazminatı olacak.

Şimdiki rekor, tüccar Allison Schieffelin'in 2005 yılında Morgan Stanley'e karşı kazandığı 6.5 milyon paund (14.500 milyon YTL) ile cinsel istismar ve ayrımcılık davasıydı.