BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Snowden'ın babasına FBI'dan Moskova teklifi

ABD'nin gizli bilgileri sızdırmakla suçladığı eski CIA çalışanı Edward Snowden'ın babasına FBI'dan 'Moskova'ya gidip oğluyla görüşmesi' teklifi geldi. Lonnie Snowden, teklifi kabul etmeden önce FBI'ın kendisinden ne beklediğini bilmek istiyor.

Abone ol

Federal Soruşturma Bürosu FBI, ABD’nin gizli bilgileri sızdırmakla suçladığı eski CIA çalışan Edward Snowden’ın babasına, Moskova’ya gidip oğlunu görmesini teklif etmiş.

Rusya’nın 24 saat yayın yapan devlete bağlı televizyon kanalı Rossiya 24’e konuşan Edward Snowden’ın babası Lonnie Snowden, FBI’ın kendine birkaç hafta önce “Moskova’ya uçmayı” teklif ettiğini söyledi.

Lonnie Snowden teklifi kabul etmek istediğini ama önce FBI’ın kendisinden ne talep ettiğini bilmek istediğini dile getirdi.

İngilizce yapılan ve bir tercüman aracılığıyla Çarşamba sabahı canlı yayınlanan röportajda, Lonnie Snowden oğlunun Amerika’da adil yargılanmayacağını iddia edip “Ben oğlumun yerinde olsaydım Rusya’da kalırdım” tavsiyesinde bulundu.

Rusya’ya sığınma talebinde bulunan Edward Snowden, seyahat belgeleri olmadığı için sığınma teklifi gelen Latin Amerika ülkelerine de gidemiyor.

Reuters haber ajansına göre Lonnie Snowden oğlu için, “Hayatını sonuna dek Rusya’da geçirmek isterse, buna karşı çıkmam… Umarım Rusya onu kabul eder” diye konuştu.

Babası, eski CIA ajanı oğlu Edward Snowden için “ABD Ulusal Güvenlik Bürosu’nun elektronik takip ve izleme programları hakkında gizli bilgileri sızdırarak Amerika’yı daha demokratik bir ülke haline getiren gerçek bir vatansever” dedi.

Edward Snowden, 5 haftadan uzun bir süredir Rusya’nın başkenti Moskova’daki Şeremetyevo Havaalanının transit geçiş bölümünde kalıyor.