BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Termometreler çıldırınca...

Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Adana’da vatandaşlar, DSİ’ye ait sulama kanalı kenarlarına kurulan yerlerde ayaklarını suya sokarak s...

Abone ol

Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Adana’da vatandaşlar, DSİ’ye ait sulama kanalı kenarlarına kurulan yerlerde ayaklarını suya sokarak serinlemeye çalışıyor.
Türkiye genelinde mevsim normallerinde giden sıcaklıklar 2 gündür artmaya başladı. Bu durumdan en fazla Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana etkilendi. Ramazan ayının da olması nedeniyle sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için ilginç yöntemler seçti. Hava sıcaklığının gölgede 37 derece ölçüldüğü, termometrelerin ise 43 dereceyi gösterdiği Adana’da vatandaşlar sokağa şemsiye ile çıkıp parklara akın etti. Ağaçların gölgesinde oturan vatandaşlardan bazıları da şekerleme yaptı. Çocuklar ise sıcak havadan DSİ’ye ait sulama kanalında yüzerek serinledi.

KANALDAN TAŞAN SUYLA SERİNLİYORLAR
Bazı vatandaşlar ise serinlemek için çok ilginç bir yöntem buldu. DSİ’ye ait sulama kanalına suyun fazla verilmesinden dolayı kanaldan taşan su vatandaşların serinlemesi için çare oldu. Kanal kenarına gelip taburelere oturan vatandaşlar taşan suya ayaklarını sokarak serinlemeye çalıştı. Bazıları ise ayaklarını suya sokup yöresel bir tatlı olan bici bici yiyerek serinlemenin keyfini çıkardı. Vatandaşın bu yöntemle serinlemesi ilginç görüntüler oluştururken bunaltıcı havada serinleme imkanı bulan oruç tutan vatandaşlar, "Adana’da havalar çok sıcak Ramazan ayı evde bunalıyoruz. Bu nedenle kanal kenarına gelip ayağımızı suya sokarak serinlemeye çalışıyoruz" dediler.
(İHA)