BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  MEDYA

Skandal tweete Şekerci'den açıklama!

Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Hüseyin Yahya Şekerci'ye ait olduğu belirtilen Atatürk ile ilgili tweete, Şekerci'nin avukatından açıklama geldi.

Abone ol

Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Hüseyin Yahya Şekerci'nin avukatı Olcay Kaan, bazı internet sitelerinde, "çirkin tweet" ve "saygısızlık" başlıkları altında yer alan Atatürk'e ilişkin ifadelerin müvekkiliyle hiçbir ilgisinin olmadığını bildirdi.

Kaan, yaptığı yazılı açıklamada, Şekerci'ye ait twitter hesabının, Millet Gazetesi'ne Genel Yayın Yönetmeni olarak atanmasının ardından kimliği belirsiz kişilerce ele geçirildiğini aktardı.

Olcay Kaan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla internet medyasında yer alan, 'çirkin tweet' ve 'saygısızlık' başlıkları adı altında yayınlanan Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin ifadelerin müvekkilimle hiçbir alakası yoktur. Hüseyin Yahya Şekerci'ye ait 'HYahyaSekerci' isimli twitter hesabı, FETÖ/PDY terör örgütü operasyonu kapsamında, müvekkilimin Millet Gazetesi'ne görevli kayyumlarca Genel Yayın Yönetmeni olarak atanmasından hemen sonra kimliği belirsiz kişilerce ele geçirilmiş ve 29 Ekim 2015'ten itibaren de asılsız birçok paylaşım yapılmıştır. Konuya ilişkin şikayet ve başvurular İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na tarafımızca yapılmıştır.

Önemle belirtelim ki müvekkilimin hiçbir kişi ve kuruma dair saygı sınırlarını aşan ifadelerde bulunması söz konusu olmadığı gibi Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Millet Gazetesi'nin de aynı hassasiyete sahip olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur."