BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,74
ALTIN 2.448,77
HABER /  GÜNCEL

Kan parası isteyen polis başhekimi vurdu

Çorum'da bir yakını hastanede vefat eden polis memuru, hastaneden kan parası istedi. Bir sekreteri de rehin alan polis memuru, başhekimi elinden vurdu.

Abone ol

Çorum'da, özel bir hastanenin başhekimini silahla tehdit edip, odaya giren sekreteri rehin alan polis memuru, başhekim ve hastane çalışanları tarafından etkisiz hale getirildi. Boğuşma sırasında silahın ateş alması sonucu başhekim elinden yaralandı.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki özel bir hastaneye giden Sinop'un Türkeli ilçesinde görevli polis memuru Selim E. (43), Başhekim Op. Dr. Ömer Akkaş'ın odasına girdi. Tedavi gören bir yakınının vefat ettiğini ve kan parası istediğini ileri süren Selim E, Akkaş ile tartışmaya başladı.

Belindeki silahı çıkararak Akkaş'a doğrulttuğu iddia edilen Selim E, bağrışmalar üzerine odaya giden başhekimin sekreteri Ayten Karakaş'ı kolundan tutarak rehin aldı. Bir anlık dalgınlığından faydalanan Başhekim Akkaş, Selim E'nin silahı tuttuğu eline sarıldı. Çıkan arbede sırasında sekreter kurtulurken, silahın ateş alması sonucu Akkaş sol elinden yaralandı.

Daha sonra odaya gelen diğer çalışanlar tarafından etkisiz hale getirilen Selim E, ihbar üzerine olay yerine çağrılan polis ekiplerince gözaltına alındı.

"ELİNE SARILDIM"

Başhekim Akkaş, yaptığı açıklamada, şüphelinin gün içerisinde iki kez hastaneye geldiğini ve kendisi ile görüşerek ayrıldığını, üçüncü gelişinde olayın yaşandığını belirtti.

Şüphelinin, yurt dışında bir hastası olduğunu ve hastanelerinde tedavi edilip edilemeyeceğini sorduğunu ifade eden Akkaş, şunları kaydetti:

"Odama gelerek, 'bir yakını hastanemizde tedavi edildiği sırada hayatını kaybettiği' gerekçesiyle kan parası istedi. Ben de yasaların bu konunun açık olduğunu söyledim ve savcılığa gitmesini istedim. Bu sırada, 'Ben kendi işimi hallederim' diyerek silahını çıkartarak bana doğrulttu. Sonra odaya giren sekreterimin kolundan tutarak yanına çekip rehin aldı. Ona da silahını doğrulttu. Ben de bu sırada eline sarılarak silahı kullanmasını engellemek istedim. Diğer hastane personelinin de odama girmesiyle etkisiz hale getirmeye çalıştık. Bu sırada silah ateş aldı. Seken kurşun önce sol elimi sıyırdı sonra da duvara isabet etti."

BAĞIRARAK YARDIM İSTEMİŞ

Sekreter Ayten Karakaş da korku dolu anlar yaşadığını dile getirerek, olayın şokunu henüz atlatamadığını söyledi.

Olay sırasında Başhekim Akkaş'ın odasından bağrışma sesleri gelmesi üzerine odaya girdiğini anlatan Karakaş, "İçeri girdiğimde şüphelinin silahı başhekimimize doğrulttuğunu gördüm. Daha sonra beni kolumdan çekti, silahı bana doğrulttu. Bu sırada başhekimimiz eline sarıldı. Bana ya da başhekimimize ateş edebilirdi. Bu sırada arbede yaşandı. Diğer personelin de odaya girmesiyle ben fırsatını bulup kaçtım ve pencereyi açıp, bağırarak yardım istedim. Başhekimimiz ile şüpheli arasında uzun süre itişme yaşandı. Daha sonra ben dışarı çıkmaya çalıştığımda silah sesini duydum. Başhekimimiz benim için şüphelinin eline sarıldı. Hangi personeli olsa aynı şeyi yapardı" ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Selim E'nin sorgusunun sürdüğü belirtildi.