BIST 9.544
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.489,57
HABER /  GÜNCEL

1 Kasım'ı kimse göremedi ama Erdoğan gördü!

1 Kasım seçim sonuçlarını yorumlayan Hadi Özışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaseti herkesten çok daha iyi okuyarak tek başına iktidarı getirdiğini söyledi.

Abone ol

TGRT Haber ekranlarında Gülden Kalecik'nin konuğu olan gazeteci Hadi Özışık, 1 Kasım seçimleriyle ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. AK Parti'nin seçim zaferinin perde arkasını yorumlayan Özışık, toplumun 7 Haziran sonrası yaşanan kaosla birlikte istikrar yönünde oy kullandığını söyledi.

7 Haziran sonra koalisyon beklentisinin toplumda çok öne çıktığını hatırlatan Özışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise siyaseti çok daha iyi okuyarak 1 Kasım'da ortaya çıkan sonucu öngördüğünü ve kazandığını söyledi.

İşte Özışık'ın açıklamalarından satır başları:

ERDOĞAN'IN ISRARI BU SONUCU DOĞURDU

Hakkında 50 türlü şey söylense de Erdoğan'ı tebrik etmek lazım. Koalisyon konusundaki ısrarını koruduğu için. Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller koalisyonu örneğin başladığı andan itibaren taraflar birbirlerinin kuyusunu kazmaya başladı ve başarısız oldu. AK Parti CHP koalisyonu da böyle olacaktı. Muhalefet cephesinde sabahtan akşama kadar "saray" muhabbeti yapıldı. Biz de koalisyon istedik ama siyaseti iyi okuyamadık. Erdoğan ise iyi okudu. Bu 4-5 aylık süre belki de 4-5 senemize mal olacaktı. Davutoğlu'nun CHP'ye kısa süreli bir koalisyon önermesinin sebebi de meğer buymuş. Büyük fotoğrafı görüyormuş.

İSTİKRARSIZLIKTAN NE ÇEKTİĞİMİ BEN BİLİRİM

Ben kendim de iş adamıyım. 7 Haziran'la birlikte istikrarın ne demek olduğunu iyi anladım. Ne çektiğimi ben bilirim. Derler ya çeken bilir... 7 Haziran sonrası insanlar muhalefete gerçekten çok kızdı. 'AK Parti'yi uzaklaştırdık da ne oldu 5 ayımız kayboldu' dediler.

7 HAZİRAN'DA NE OLDU?

7 Haziran'da AK Parti'ye en çok darbe vuran şey çözüm sürecinde yaşananlar oldu. Teröre taviz verildi söyleminin sebebi buydu. AK Parti süreci sonuçlandırmak için iyi niyetle hareket etti ama bir çok vatandaş bu sürecin ülkenin altına dinamit koymak olduğunu düşündü ve sandıkta cezalandırdı. 'Burnun çok havada senin, ben getirdim seni oraya, bir in aşağı bakalım' dedi.  Güneydoğu'da ise PKK'nın hareketleri çok rahatsız etti, yol kesmeler vs... Ayrıca 7 Haziran'da ekonomik vaatlerin olmaması da çok etkili oldu. 1 Kasım'da bu yanlıştan da dönüldü ve 1300 lira asgari ücret vaadedildi. Ayrıca yeni adaylar da 7 Haziran listesinden daha iyi hazırlanmıştı. Devlet uzun süreden sonra Güneydoğu'ya hakim oldu. Hem batıdaki hem doğudaki Kürt de devletinin kendisine sahip çıktığını gördü . Bu da oy artışına neden oldu. 

AK PARTİ İÇİNDEKİ PARGALILARI TEMİZLEMELİ

1 Kasım'daki sonuç iyi güzel de etrafındaki Pargalıları temizlemek zorundasın. AK Parti içindeki Pargalılar'dan söz ediyorum. Ertuğrul Özkök 'ben fabrika ayarlarıma döndüm, AK Parti'nin yaptığı güzel işleri de yazacağım' diyor. Ama diğer "geçti artık o" diyor... AK Parti adına konuşma yetkisi olmayan kişilerin etrafta terör estirmesi olumsuz etkiliyor. Ekranda köşesinde tehdit ediyor... Kardeşim sen kimin adına hareket ediyorsun. Bir kişi eğer pişmanlık duyuyorsa sen onun samimi olmasını bekleyeceksin. Neden dışlıyorsun? Dışlaya dışlaya 7 Haziran'a sebep oluyorsun. AK Parti'nin sözcüsü ders çıkardık diyor sen hala "seni biz yöneteceğiz" diyorsun. Ne olur birileri de bu Pargalılara artık yeter desin.