BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Skandal rapor elçileri birbirine düşürdü

Mavi Marmara baskınının soruşturulması için Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Palmer Komisyonu raporu büyükelçileri birbirine düşürdü.

Abone ol

İsrail'in Mavi Marmara raporunun ardından Büyükelçi Volkan Bozkır, Twitter hesabı üzerinden Türkiye'nin komisyondaki temsilcisi Özdem Sanberk'i eleştiri yağmuruna tuttu.

Aynı zamanda TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul milletvekili de olan Bozkır, Sanberk'i 'Göreve devam etmesi hata' sözleriyle resmen istifaya çağırdı.

SONUÇLARA REZERV KOYDU

Bozkır şu ifadeleri kullandı:

"BM kuruluş amacı olan 'sorunlarda çözüm olma' görev ve niteliğini tamamen yitirmek üzere. Mevcut sorunu daha büyütme yeteneği kazanıyor. BM Palmer Komisyonu, tarafsız bir komisyon olamazdı. Türk ve İsrail temsilcisi vardı. Türk temsilci sonuçların neredeyse tümüne rezerv koydu."

RESİMDE YER ALMASINI ELEŞTİRDİ

"Türk temsilci Emekli Büyükelçi Sanberk, rezervlerine rağmen bu şekilde çıkan raporun BM Genel Sekreterliği'ne verilmesi sırasında mutluluk resminde yer almamalıydı" diyen Bozkır,  "Emekli Büyükelçi Sanberk rezerv koymak yerine Komisyon'daki görevinden ayrılsa, raporun bu şekilde çıkmasını engelleyebilirdi diye düşünüyorum" dedi.