BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  GÜNCEL

O sözleri neden söylediğini açıkladı

Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan, Kazakistan maçı sonrası söylediği sözlerin arkasında durdu

Abone ol

Kazakistan karşısında Türkiye'yi 2-1'lik galibiyete taşıyan Arda Turan, maç sonrası söylediği "Golü Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum" sözlerinin nedenini anlattı:

''İnsanlar ölmesin istiyorum. Ne uğruna ölüyorlar? Bilmiyoruz. Ancak hiçbir gerekçe bir insanın ölmesi için yeterli değil.''

KANDIRILIP DAĞA ÇIKANLAR!

Maç sonrası sözleriyle gündeme bomba gibi düşen Arda Turan, açıklamalarının üzerinden çok geçmeden neden o sözleri söylediğini Radikal gazetesine verdiği röportajda anlattı.

"Ne uğruna ölüyorlar?" diye son dönemde artan terör olaylarını eleştiren Turan, 'yeter artık' dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti askeri üniformasıyla ölenler olduğu kadar kandırılıp dağa çıkan ve orada ölen gençler var. Bunca zaman bir arada bu topraklarda hep beraber yaşadık. Ve barış içerisinde yaşadık. Bütün bu ölümlerde ocaklar yanıyor. Ben kimsenin ocağı yanmasın, kimse ölmesin istiyorum. Söylemek istediğim bu."

İSPANYA GİTMEMLE ALAKALI DEĞİL

Kazakistan maçı sonrası yaptığı açıklamaların ardından "İspanya'ya transfer olunca bu sözleri söyledi" yönündeki eleştirilerin de hedefi olan Turan, bu eleştirilere şu yanıtı verdi:

"Bu türden açıklamalarımın oraya gitmemle hiç alakası yok. Ben burada da aynı şeyleri dillendirdim. Galatasaray'daki Avustralyalı eski takım arkadaşım Harry Kewell'la 'Anzak Günü' için bir araya geldiğimde de bu söylediklerimi tekrarlamıştım."