BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Skandal kasetleri Erdoğan da izliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş kaset skandalıyla ilgili Erdoğan'a hedef alan açıklamalarda bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Adayı Hurşit Güneş, MHP'yi ve CHP'yi sarsan kaset skandallarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı ve ekledi:

"Başbakan sadece kaset siyaseti yapmıyor, o kasetleri izliyor!"

Tv8'de Erkan Tan'la Başkent'ten programına katılan CHP'li Güneş, gündeme ilişkin soruları yanıtaldı. Siyaseti sarsan kaset skandallarıyla ilgili Erdoğan'a yüklenen Güneş, "Başbakan kaset meraklısıysa esnafın, çiftçinin halini izlesin!" dedi.

"Hep MHP ve CHP'nin kasetleri çıkıyor. AK Parti'nin çıkmıyor. Halbuki AK Partinin Belediye Başkanı ikinci karınızı Kürt alın diyor. AK Parti çirkin diyor da, kaset işinden de yararlanıyor. Bu kamuoyunu değil özel hayatı ilgilendiren bir meseledir. Ortada bir suç var, özel hayata girilmiş. Eğer bunun faili iktidarda değilse bulunsun der, iktidardaysa da bulur! Bulamıyorsan kötü bir iktidarsın. Bu bir değil iki değil. Sabahtan akşama kadar Ergenekon edebiyatı yapıyoruz organize çete diye. E bu da öyle, bulsana. Başbakan milletin kasetlerini seyretmeye çok meraklıysa esnafın, çiftçinin, işsizlerin önüne kamera koysun, izlesin. Asıl seyredilmesi gereken kasetler onlar."

BAŞBAKAN'IN RAHATSIZ OLMASI DOĞAL

Güneş, CHP'nin Hakkari'deki mitinginde CHP ve BDP'nin işbirliği yaptığına dair eleştirilere ise şöyle yanıt verdi:

"Biz isteriz herkes gelsin, Kılıçdaroğlu'nu dinlesin. AK Partinin mitingine CHP'li biri gitse Erdoğan sen neden geldin mi diyecek. Bu duruma çok üzüldüm. O bölgede BDP'nin belli bir gücü var, bu açık. O da bir siyasi parti. İşbirliği olabilmesi için belli konuda bir araya gelip uzlaşmamız ve bir hareket yapmamız lazım. Burada Müstakbel Başbakanımıza Sayın Kılıçdaroğlu'nu BDP'lilerin bir kısmının izlemeye geldiği söyleniyor. Ne var bunda? Gelmesinler mi? Ama daha önce başka partiyi destekleyenler Kılıçdaroğlu'nu izlemeye gelince Başbakan da rahatsız olmuştur tabii."