BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Sizin de maaşınız kesilmiş olabilir

SGK'dan yapılan açıklamada 100 kişi hakkında işlem yapılarak maaşlarının kesildiği belirtildi

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ayhan Dorum, ''Denetlediğimiz 300 muvazaalı boşanmanın 100'üne yasal işlem yaparak maaşlarını kestirdik ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk'' dedi.

Dorum, il müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Muğla'da SGK'ya bağlı sigortalı sayısının 213 bin 111 olduğunu belirtti.

Verilere göre son 6 ayda 37 bin sigortalının işe yeni girdiğinin tespit edildiğini kaydeden Dorum ''Rakamlar bizi çok mutlu etti. Buradan Muğlalı sanayicilerimize, iş adamlarımıza ve turizmcilerimize yürekten teşekkür ediyorum. 6 aylık sürede 37 bin yeni istihdam yaratılmış ve işsizlik oranımız geriye çekilmiştir'' dedi.

Dorum, bu yılın haziran ayı sonuna kadar il genelinde 642 muvazaalı boşanma ile ilgili şikayet dilekçesi aldıklarını bildirerek, ''Denetlediğimiz 300 muvazaalı boşanmanın 100'üne yasal işlem yaparak maaşlarını kestirdik ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk'' diye konuştu.

Boşananların eşiyle yaşamaya devam edip devleten de ölen anne ve babasının maaşını alması halinde Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bunları tespit ettiklerini dile getiren Dorum, gerçek olmayan boşanmaları tespit ettikleri taktirde tüm paraları yasal faiziyle birlikte geri aldıklarını kaydetti.

Ayhan Dorum, yasal olmayan şekilde elde edilen parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ettiğini söyledi.