BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Siz siz olun bu tuzağa düşmeyin!

Tüm uyarılara rağmen telefonla dolandırılanların sayısı her geçen gün artıyor!

Abone ol
Telefonla kontör dolandırıcılığındaki artış Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. EGM başlığıyla gönderilen GSM mesajları, dolandırıcıların hızını kesmedi. Avukat Kürşat Ergün, bu konuda vatandaşları uyararak yasal süreç hakkında bilgi verdi.

Polis ve jandarma adına kontör isteyen dolandırıcıların sayısı her geçen gün artıyor! Dolandırıcılar bu kez de evli olduğunu belirlediği çiftlerin telefon numaralarını arayarak, yüklü miktarda kontör istiyor. 

EŞİNİZ KARAKOLDA İFADE VERİYOR

Dolandırıcılar çoğunlukla tuzağına düşürdükleri kişilere "Eşiniz karakolda sorguda ve üzerlerinize kayıtlı telefonlardan yasa dışı bir takım görüşmeler yapılmış" yalanını söylüyor. Aradıkları kişilerin üzerine kayıtlı diğer telefonları da arayan dolandırıcılar, tuzağına düşürdükleri vatandaşların yakınlarına telefonla ulaşmasının da önüne geçiyor. Verdikleri numaralara kontör gönderilmesini isteyen dolandırıcılar, inandırıcı olabilmek amacıyla da telefondaki kişiye, telsiz sesleri dinletiyor.

İtibar Koruma danışmanı Avukat Kürşat Ergün, son günlerde artan kontör dolandırıcılığı karşısında vatandaşların dikkatli olmasını isteyerek, aşağıdaki hususlara dikkat etmelerini istedi.

1- Jandarma, polis gibi kolluk güçleri gerçekleştirdikleri hiçbir opersayon kapsamında kişilerle irtibata geçip para, kontör vs. menfaat taleplerinde bulunmazlar.

2- Sizinle bu şekilde irtibata geçen kendisini ne şekilde tanıtırsa tanıtsın ve ne kadar inandırıcı gözükürse gözüksün “arkadan gelen telsiz sesleri vs.” mutlaka sizi dolandırma amacındadır.

3- Bu şekilde gelen telefondaki kişilere hiçbir yakınınızın kimlik ve irtibat bilgilerini vermeyiniz.

4- Konu ile ilgili sizi arayan numaraları derhal en yakın emniyet birimine bildiriniz.

5- Eğer bir takım hesap numaralarına belli miktarda para yatırmanız isteniyorsa verilen bu hesap numarasını ve kişi bilgilerini de kolluk güçleriyle paylaşınız.

6- Eğer tuzağa düşüp hesaba para yatırmışsanız konuyu hemen ilgili emniyet güçlerine bildiriniz.

7- Eğer kişilere kontör göndermişseniz kontörü satın aldığınız kartların üzerindeki seri numaralarını da emniyet güçlerine bildiriniz. Seri numaralarının bildirilmesindeki amaç bu karttan çıkan kontör numaralarının hangi telefona yüklendiğinin tespit edilebileceğindendir