BIST 10.182
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.380,30
HABER /  GÜNCEL

Adli Tıp'tan flaş Özal açıklaması!

Adli Tıp Kurumu Başkanı rapor hakkında son dakika açıklaması yaptı...

Abone ol

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporu tamamlayıp Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiklerini belirterek, ''Raporu okumak gerekiyor. Rapor ekleriyle birlikte kapsamlı. Sonucu 12 sayfa. Açıklamayı Savcı yapacak. Teknik olarak bize ihtiyaç olursa gelip destek veririz. Raporu alın, çıkan haberlere bakın, çok şaşıracaksınız. Okuduğunuz zaman bazı şeyleri kafanızda canlandıracaksınız. Çok basit, vardı yoktu denecek bir rapor değil'' dedi.

Öte yandan Adli Tıp'ın hazırladığı raporda Turgut Özal'ın ölümünün kalp krizinden de olmadığı kaydediliyor. Raporda aradan 19 yıl geçmesinin tespiti zorlaştırdığına dikkat çekilerek Özal'ın vücudunda ölüme neden olabilecek oranda zehir tespiti yapılamadığı bilgisi yer alıyor.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunda, Özal'ın naaşında ''kadmiyum ve DDT'' bulgusuna rastlandığı bildirildi.Edinilen bilgiye göre, Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'e ulaşan raporda, Özal'ın ölümünün, bu zehirlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığının tespit edilemediği ifade edildi.

Başsavcılık kaynakları gerek görülmesi durumunda raporla ilgili açıklama yapabileceklerini bildirdi.