BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45
HABER /  MEDYA

Siz hiç 'rekatatar' gördünüz mü?

Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Van'da göstericileri camiden toplayan polislerle ilgili bakın neler yazdı...

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nun bağımsız 12 adayı veto etmesinin ardından Van'da başlayan olaylar kamuoyuna Behzat Ç.'ye özenen polislerle yansımıştı. Polislerden kaçarak camiye sığınan göstericilere 'öğle namazı' kaç rekat diye soran polisler gündeme oturmuştu.

Bununla da kalmayıp, 'Öğle namazı 4 rekat' diyen Şafi bir genci gözaltına aldıkları da ortaya çıkan polisler bu kez 'cahillikleri'yle yeniden gündemi meşgul etmeye başlamıştı.

Van'da yaşanan bu trajikomik olayı bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, bakın Van'da yaşanan olayları nasıl yorumladı...

Roketatar'ı biliyorduk. Rekatatar'ı ilk defa görüyoruz.

Göstericiler camiye kaçtı...
Polis ha'rekat düzenledi.
- Öğle namazı kaç rekat?
- Dört - Allah kabul etsin.
Gözaltına alın bu arkadaşı.

Crime scene investigation CSI Miami mübarek...

Peki, bu komedi nerden çıktı diye merak ederseniz... Behzat Ç, sorgu odasında zanlıyı sıkıştınrken "cinayet saatinde nerdeydin" diyor, "maç seyrediyordum" deyince, "golleri kim attı" diye soruyor, e cevap veremiyor tabii hıyar, tepesine biniyorlar... Belli ki, ordan.

Behzat, Dijitürk polisi.
Bunlar, Biji Türk polisi.
Dolayısıyla, hazır Hakan Şükür AKP'den mebus adayı olmuşken, aynı taktikle izah edeyim bari... Öğle namazı 4-4-2 kılınır, Şafiiler sadece defansta saf tutar, orta saha ve forvetle ilgilenmez.

Bu ne biçim imamın ordusu kardeşim?
Mod medyan'la mı girdiniz teşkilata?