BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,06
ALTIN 2.447,79
HABER /  GÜNCEL

Siyah Mercedes aranıyor

İstanbul'a 5 gün ara ile yapılan bombalı saldırıların ardından teyakkuz durumunda bulunan polis ve jandarma yeni bir haberle hareketli saatler yaşamaya başladı.

Abone ol

Jandarma Genel Komutanlığı, 7 Kasım 2003 akşamı İstanbul Kağıthane'de 5-6 kişilik bir grubun, 34 0543 ya da 34 HE 543 plakalı siyah renkli Mercedes'e bomba yüklediği yönünde istihbarat aldı. Yapılan araştırmada, 34 HE 543 plakanın Harp Akademisi Komutanlığı'nda Megan marka bir makam otomobiline ait olduğu belirlendi. Plaka sahte çıktı. Söz konusu Mercedes, 9 Kasım günü İstanbul Levazım Maliye Okulu civarında görüldü.

EŞGALLER BELİRLENDİ

BU gelişmeler üzerine Jandarma, Genelkurmay ile Emniyet'e 'gizli' mesajlar çekti. star'ın ele geçirdiği mesajda, otomobille ilgili şu bilgiler verildi: 'Harp Akademisi Komutanlığı'na ait plaka taşıyan siyah renkli Mercedes'in içinde 9 Kasım akşamı biri bayan iki kişi görülmüştür. Bayan (esmer, kısa saçlı, mini etekli), aracı kullanan erkek şahsın eşgali ise, takım elbiseli (sakallı, esmer tenlidir).'

MAKAM ARACI SÜSÜ

Jandarma raporunda, söz konusu otomobile General/Amiral makam aracı süsü verilerek, TSK'ya ait birliklere intihar saldırısı planlandığı vurgulandı. Emniyet de, Jandarma'nın uyarısı üzerine tüm birimlerini alarma geçirdi. Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er'in imzasıyla 81 İl Emniyeti'ne yazı gönderildi. Jandarma ve polis, ülke çapında bomba yüklü ve sahte plakalı bu otomobili arıyor.

HEDEF, ASKERİ KIŞLA

Bomba yüklü otomobilin Harp Akademisi Komutanlığı'na ait sahte plaka taşıması ve en son Levazım Maliye Okulu çevresinde görülmesi hedefin İstanbul'daki askeri kışlalar olduğu şeklinde yorumlandı. Gelişmeler ardından tüm askeri birlik ve kışlalara giren General/Amiral araçları dahi tek tek kontrol ediliyor.

Kaynak : Star

ani