BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Siverek yeni yıla silah sesleriyle girdi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, uyarılara rağmen yılın ilk dakikalarında her yıl olduğu gibi yine silah sesleri duyuldu.

Abone ol

Her yıl yeni yılın ilk dakikalarında bir çok kişinin silahlarla havaya ateş ederek ''kutlama'' yaptığı, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, uyarılara rağmen yılın ilk dakikalarında yine silah sesleri duyuldu.

Geçen yıllarda bir çok kişinin havaya ateş ederek yılın ilk dakikalarına girdiği Siverek'te, akşam saatlerinden itibaren İlçe Emniyet Müdürlüğünce, belediye hoparlörlerinde ''silah sıkılarak kutlama yapılmaması'' konusunda vatandaşlar uyarıldı.

''Türk Ceza Kanununa göre meskun mahalde silah sıkmanın cezalarıyla ilgili bilgi verilen'' anonslarda ''Sevinciniz başkalarının felaketi olmasın'' şeklinde uyarılarda da bulunuldu.

Yapılan anonslara ve güvenlik güçlerinin denetimlerini artırmasına rağmen saatler 00.00'ı gösterdiğinde bir çok evden havaya ateş edildi. Yaklaşık yarım saat boyunca, aralıklarla ilçenin farklı noktalarından silah sesleri duyuldu.

Uyarılar tamamen dikkate alınmasa da Siverek'te geçmiş yıllara oranla bu yıl, ''Silah sıkarak kutlama yapanların'' sayısında azalma olduğu da belirtildi.